IZREDNA NOVICA! Za ponedeljek izdan oranžni alarm zaradi močnega sneženja!

sneženje
Vir: Pixabay
iZREDNA NOVICA!

Pozor! Zaradi intenzivnega sneženja bodo v ponedeljek zjutraj v večjem delu Slovenije vozne razmere močno poslabšane, pojavijo se lahko snegolomi in prekinitve preskrbe z električno energijo.

Na agenciji za okolje za prihodnje dni napovedujejo nenavadno izrazito sneženje. Po nižinah bo zapadlo od pet do 20 centimetrov snega, v alpskih dolinah od 20 do 50 centimetrov.  Zaradi intenzivnega sneženja bodo v ponedeljek zjutraj v večjem delu Slovenije vozne razmere močno poslabšane, pojavijo se lahko tudi snegolomi in prekinitve preskrbe z električno energijo.


Ponoči se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo do jutra marsikje spustila do nižin. Po nižinah bo zapadlo od pet do 20 centimetrov snega, v alpskih dolinah od 20 do 50 centimetrov. Sneženje bo sorazmerno kratkotrajno, a marsikje nenavadno izrazito. Ob največji intenziteti sneženja bi lahko tudi po nižinah zapadlo več kot pet centimetrov snega v eni uri.

Tako vreme lahko pričakujemo v Mariboru:

 

VREME

Maribor
jasno
52%
2.6km/h
0%
26°C
28°
24°
26°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.