Janez Janša in Urška Bačovnik Janša se oglašata iz Škrlatice

Ob koncu prvega tedna 25. poletnega tabora SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume je skupina pogumnih, drznih in čvrstih skalašev skupaj s predsednikom SDS in predsednikom vlade RS Janezom Janšo osvojila vrh kraljice gora – Škrlatico..

Janez in Urška sta se oglasila z gora

Predsednik SDS svoj prosti čas in dopust najraje preživi v gorah. Je zvest hribolazec. Ljubiteljica gora je tudi njegova žena Urška Bačovnik, ki se mu pri teh podvigih občasno pridruži v gorah sta se tudi spoznala. Vsaj enkrat na leto, poleti, Janša svojim sledilcem pošlje tudi kakšen gorski pozdrav.

25. poletni tabor SDS in tabor Gorniškega kluba dr. Henrika Tume se je letos začel nekoliko drugače, in sicer s skalaško sveto mašo z blagoslovom plezalne vrvi ter cepina. Že drugi dan tabora so srčni in pogumni skalaši po nekaj urni hoji po zavarovani poti osvojili Visoki Kanin, ki ponuja dih jemajoče razglede na zahodne Julijske Alpe. V prvem tednu so se udeleženci tabora sprehodili tudi po krožni poti v Bavšico, kjer so si med drugim ogledali čebeljnak Matije Komaca in Planinsko učno središče Bavšica. V vročih dneh pa jim je prijalo tudi kopanje v osvežujoči Soči in raftanje.

Prvi teden 25. poletnega tabora SDS in tabora Gorniškega kluba dr. Henrika Tume se je zaključil s tradicionalno gorniško turo do križa na Škrlatici. Tradicionalne gorniške sta se udeležila tudi predsednik SDS in predsednik vlade RS Janez Janša in soproga Urška Bačovnik Janša. Na vrhu gore je potekala molitev za Skalaše in vse, ki so umrli za domovino.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
60%
0.5km/h
75%
20°C
21°
19°
20°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.