Janez Janša na regijskem srečanju članov mariborskega SDS

“Imamo center, ki se je v času levih vlad krepil na račun sredstev, ki mu niso bila namenjena. To se v času naše vlade spreminja” je dejal Janez Janša na srečanju mariborske regije SDS.

Janez Janša med člani in članicami mariborske regije

Srečanje se je pričelo nekaj po peti uri s prihodom premiera Janeza Janše na prizorišče, kamor je prispel takoj po prvem srečanju, ki se je odvijal v Koreni v občini Duplek. Po pozdravu zbranih s strani voditelja Francija Donka je sledila slovenska himna, po njej pa je z govorom pričel predsednik Mariborske regijske koordinacije Dejan Kaloh, ki je po predstavil delo stranke SDS v regiji. V govoru je poslanec Kaloh izpostavil tudi kako velikega pomena je decentralizacija države. Zbranim sta nekaj besed namenila tudi predsednik SDM Dominik Štrakl in predsednik SDM Luka Simonič, ki sta govorila o problemih mladih in o nujnosti ustvarjanja vezi in medgeneracijske sinergije. Simonič je premieru podaril tudi dres NK Maribor.

Govoril je tudi Milan Zver, ki je opozarjal na zgrešen politike gibanj kot so Antifa in BLM ter omenil problematiko medijskega poročanja. Po predstavitvi evidentiranih kandidatov za poslance in poslanke v DZ ( Matej Arnuš, Ivan Cecek, Dejan Kaloh, Barbara Klajderič, Nataša Petek, Luka Simonič, Ksenija Šeligo, dr. Miran Ulbin) je zbrane nagovoril še predsednik stranke Janez Janša.

Janez Janša je v svojem govoru najprej zbranim napovedal, da se bo poslanska skupina SDS v naslednjem mandatu povečala, a da je pred njimi še veliko dela. Nadaljeval je s problemom birokracije in centralizacije v Sloveniji: “Imamo center, ki se je v času levih vlad krepil na račun sredstev, ki mu niso bila namenjena. To se v času naše vlade spreminja. Evropska investicijska sredstva, ne bo vlekla samo Ljubljana, ampak tudi Maribor, Slovenska Bistrica,…”. Tako kot v Zgornji Koreni je ponovno izpostavil demografski problem in nujnost nadaljnjega razvijanja močne družinske politike. Na koncu je še pozval k čim večji volilni udeležbi prebivalcev iz regiji, ki je v Mariboru nizka v primerjavi z ljubljansko.

vir: Demokracija

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.