Janez Janša o rezultatu volitev, vzrokih in glasovnicah

Janša o vzrokih

 Volitve, ki so bile 24. aprila so za nami. Danes je DVK  predala zapisnik o ugotovitvi končnega izida volitev poslancev v DZ, ki so bile 24. aprila, predsedniku države Borutu Pahorju.


Janez Janša o volitvah, rezultatih, vzrokih in glasovnicah

O svojih razmišljanjih glede volitev, rezultatih, vzrokih in glasovnicah se je s svojim zapisom na družbenih omrežjih oglasit tudi aktualni predsednik vlade in prvak SDS, Janez Janša. Tako je zapisal:

Za volitve 2022 je Državna volilna komisija  s preglasovanjem odločila, da pri sestavi volilnih odborov ne upošteva dosedanjega tolmačenja zakona, kjer je možnost predlaganja članov proporcionalna glede na zastopanost strank v DZ. SDS je tako namesto 2 lahko predlagala samo 1 člana.

Kljub temu smo uspeli spremljati, primerjati in preveriti rezultate, zapisane v sistem DVK, na 84% volišč. Odkrite so manjše nepravilnosti, ki pa na teh voliščih ne vplivajo bistveno na rezultat. Skrb gre predčasnim volitvam, hranjenju volilnih skrinjic in imenikov preko noči in v času od četrtka do štetja v nedeljo, neoštevilčenim glasovnicam (na vsaki glasovnici bi morala biti številka, vidna le s tehničnim pripomočkom) ter možnim manipulacijam pri glasovanju na daljavo. Žal v obstoječem sistemu tovrstnih nepravilnosti, tudi če bi se množično dogajale, ni mogoče nikoli dokazati in na slovenskih sodiščih doseči spremembo. SDS je doslej predlagala vrsto dopolnitev pravil, ki bi povečale nadzor, vendar jih je bilo večina zavrnjenih. V DVK, ki jo imenuje Državni zbor je sicer tranzicijska levica v še večji premoči kot na Ustano sodiščle. Kljub vsemu naštetemu pa za mnoge nenavaden rezultat volitev verjetno ni tak zaradi kake splošne zarote DVK, temveč je:

1. posledica dveletnega radikalnega zmerjanja Vlade in stranke SDS, konkretno na televiziji POP TV IN RTV, ter Odlazkovem nezakonitem imperiju, kjer niti enega zgodovinskega ali drugega uspeha vlade niso prikazali objektivno, večino pa so sploh zamolčali ali izničili s komentarji t.i. “stroke”;

2. posledica molka ustrahovane t.i. intelektualne sredine, ki je ob načrtnem razčlovečenju, ob javnih, množičnih grožnjah s smrtjo predsedniku Janezu Janši in volivcem SDS peščici “ne naših” novinarjev itd. zmogla le medlo artikulacijo izgovora, da “sta za prepir potrebna dva”;

3. lastnih napak, neudeležbe na delu razočaranega in desetletja zapostavljenega podeželja, pa polne politizacije sindikatov, tožilstva, sodstva, “nevladnikov”, Računskega in Ustavnega sodišča KPK,, raznih pooblaščenk, varuhov, EU korifej ipd… proti vladi RS.

Stranki SDS in Nova Slovenija sta kljub vsemu povečali št. mandatov. In vse bo v redu. Nobenega strahu. Le vsak naj sam sebe iskreno vpraša, ali je res naredil vse, kar zmore. Oglaša se veliko takih, ki so se vedno pripravljeni boriti do zadnje kaplje krvi. Naše, ne svoje. In predvsem zase. SDS, kot slovenska in demokratična, pa se je vedno borila ZA Slovenijo, zato sprejema tudi tak rezultat volitev, nikoli ne obupa in GRE NAPREJ.

Stranko SDS bodo v parlamentu zastopali: Janez Janša (predsednik stranke), Branko Grims, Andrej Hoivik, Žan Mahnič, Danijel Krivec, Zvonko Černač, Eva Irgl, Zoran Mojškerc, Alenka Jeraj, Anže Logar, Jože Tanko, Rado Gladek, Jelka Godec, Jožef Jelen, Franc Rosec, Alenka Helbl, Anja Bah Žibert, Franci Kepa, Tomaž Lisec, Anton Šturbej, Karmen Furman, Bojan Podkrajšek, Dejan Kaloh, Janez Magyar, Franc Breznik, Jožef Lenart in Suzana Lep Šimenko,

VREME

Maribor
jasno
55%
3.6km/h
0%
26°C
27°
23°
25°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.