Predsednik DVK, Peter Golob “Volitve so bile poštene in zakonite!”

slika: DZ RS
Predsednik DVK, Vučko, ne namerava odstopiti.

Danes je predsednik države Borut Pahor, po prejetju zapisnika DVK, o ugotovitvi končnega izida volitev poslancev v DZ, podpisal ukaz o sklicu ustavne seje DZ.

Predsednik republike je po prejetju zapisnika DVK o uradnih izidih aprilskih državnozborskih volitev podpisal ukaz o sklicu prve seje državnega zbora. Ta bo 13. maja ob 11. uri. V izjavi za javnost se je zahvalil Golobu, Vučku in več kot 20 tisoč ljudem, ki so pomagali pri izvedbi volitev, za opravljeno delo ter presodil, da je bil “volilni proces pošten in transparenten”.

Kljub nepravilnostim na volišču, prepozno poslanim glasovnicam v tujino in včerajšnjem zapletu, z imeni kandidatov, ki so se uvrstili v parlament, je predsednik DVK Peter Golob Golob v izjavi med drugim povedal, da so bile volitve poštene in zakonite ter da vodstvo DVK zaradi zapleta pri izračunu poslanskih mandatov ne razmišlja o odstopu.

Predsednik republike je spomnil, da bo DZ konstituiran, ko bo potrjena več kot polovica mandatov. Tistega dne bo nagovoril poslance in jih seznanil z nekaterimi vprašanji, ki jih čakajo na začetku mandata, med drugim s postopkoma imenovanja novega predsednika računskega sodišča in viceguvernerja Banke Slovenije.

Po njegovih besedah morajo biti v sedmih dneh od ustanovne seje imenovani vodje poslanskih skupin, takoj po tem pa bo sklical posvetovanja z njimi o mogočih kandidatih za mandatarja za sestavo nove vlade. Ta naj bi bila opravljena najpozneje do 23. maja

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.