Janez Janša ob obletnici stranke: “SDS je politična moč slovenske prihodnosti”

Janez Janša 32 obletnica SDS
32 obletnica SDS

Slovenska demokratska stranka (SDS) je včeraj praznovala 32. rojstni dan. Tokrat malo drugače, virtualno, le preko spleta. Osrednji govornik slavnostne akademije je bil predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša.

32 let Slovenske demokratske stranke


Janez Janša, predsednik stranke SDS je dejal, da se stranka nikoli ni izneverila prvotnim načelom, nikoli poteptala lastnega programa in načel parlamentarne demokracije, nikoli zavračala sodelovanja, dosledno je branila ustavne vrednote samostojne Slovenije.

[color-box color=”blue”] Prvak SDS Janez Janša je v nagovoru ob 32. obletnici stranke označil SDS za politično silo osamosvojitve, politično silo sedanjosti in politično moč slovenske prihodnosti. Ko je bila domovina v stiski, je njeno dobrobit stranka postavljala pred lastne interese. Tako je bilo ob osamosvojitvi, ob finančni krizi in ob izbruhu epidemije[/color-box]

“SDS je ustvarila pogoje za blaženje robov slovenskega razkola in poskušala povezovati tudi tiste, ki so izključevali, ponujala je roko zaslepljenim od zgodovinskega sovraštva. “Ko je bila domovina v stiski, je njeno dobrobit postavljala pred lastne interese. Tako je bilo ob osamosvojitvi, tako je bilo ob finančni in gospodarski krizi in tako je bilo ob izbruhu epidemije novega koronavirusa lansko leto, ko so drugi pometali puške v koruzo,” je dejal predsednik stranke Janez Janša.

Predsednik podmladka SDS Dominik Štrakl je dejal: “Danes se skupaj borimo proti epidemiji, ki jo bomo uspešno premagali. Mladi v stranki vam zagotavljamo, da to še zdaleč ni zadnja zmaga, ki jo bomo skupaj dosegli. SDS vse najboljše!”

Po slavnostnem govoru je sledil še najslovesnejši trenutek akademije, in sicer podelitev najvišjih priznanj SDS. Diamantni znak SDS je letos prejel Miroslav Luci, ki je ob prejetju najvišjega priznanja SDS povedal, da mu je v veliko čast ter zadovoljstvo, da se lahko v imenu prejemnikov priznanj in plaket zahvali predlagateljem in odločevalcem o prejemnikih. Luci je predsedniku vlade Janezu Janši in ministrom v vladi ter koaliciji tudi zaželel uspešno delo pri premagovanju pandemije Covid19 in socialnoekonomskih problemov, ki bodo po njegovem mnenju sledili.

Zlata priznanja SDS so dobili: Mestni odbor SDS Ljubljana, Ivan Grm, Vika Jelen Škrlep, Viktorija Kukanja, Justina Lukančič, Fajfar, Aleš Nagode, Franjo Rozman, Janez Somi in Silvo Škornik

[color-box color=”blue”] Zlati znak stranke SDS pa je med drugimi prejemniki prejel tudi član mariborskega SDS Franc Simonič, izjemno skromen, a prizadeven in delaven član Mestnega odbora Maribor, ki je globoko predan vrednotam slovenske pomladi. Že drugi mandat je član Izvršilnega odbora, član Klub seniorjev in seniork in kot šahist član Športnega foruma. Za dosego skupnih ciljev je Franc Simonič povsem samoiniciativno pripravljen veliko postoriti. Na razpolago je pri vseh volilnih in referendumskih aktivnostih, skrbi pa tudi za to, da so avtobusi, ki vozijo mariborske člane na strankarske prireditve, vedno polni do zadnjega kotička. Z zlatim znakom se odbor Francu Simoniču zahvaljuje za 23-letno zvestobo in pripadnost.[/color-box]

Slavnostni dogodek je spremljala tudi lepa slovenska pesem. Slišali smo pesem Lepa si Slovenija, ki jo je srčno zapela Darja Gajšek, ter pesem Slovenija v Svetu v izvedbi MePZ Zborallica. Letošnja virtualna slavnostna akademija se je zaključila z recitalom Prešernovega verza in pesmijo žal že pokojnega Korada Buzetija Za tvoj rojstni dan.

ČESTITKAM OB 32 LETNICI STRANKE SDS SE PRIDRUŽUJEMO TUDI V UREDNIŠTVU PORTALA E-MARIBOR

VREME

Maribor
pretežno oblačno
56%
1km/h
75%
21°C
22°
20°
18°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.