hašiš
kajenje hašiša, slika je simbolna

Pozor! V štajerski prestolnici so zaznali sintetični, smrtonosni hašiš, ki je med narkomani v Mariboru zelo priljubljeno mamilo.

Smrtonosni hašiš v Mariboru

V Mariboru so zaznali vzorec sintetičnega hašiša, kupljenega kot »afgan«, ki vsebuje nevarni sintetični kanabinoid MDMB-4en-PINACA, s katerim so povezane številne zastrupitve in tudi smrti v različnih državah EU, so sporočili iz Drogarta.

V preteklem mesecu so tako zabeležili zastrupitve po kajenju hašiša, zastrupljenci pa so potrebovali nujno medicinsko pomoč. Po uporabi se pojavljata tudi vrtoglavica in občutek pritiska v glavi.


Gre za zelo potentno substanco, ki jo je težko pravilno odmerjati, kar poveča tveganje za predoziranje in zastrupitev, ki povzroča izgubo zavesti, kardiovaskularne zaplete, epileptične napade, bruhanje, vznemirjenost, psihozo ter agresivno in nasilno vedenje. Pišejo Slovenske novice.

Ljudje so po uporabi sintetičnih kanabinoidov pogosto neprisebni. Lahko se penijo ali so začasno paralizirani. Če je mogoče, jih postavite v stabilni bočni položaj in nenehno spremljajte dihanje, svetujejo.

PM