Janez Janša ponovno na obisku v Kijevu! Pomoč Ukrajini še vedno mnogo premajhna!

Janez Janša in Denis Šmihal, predsednik vlade Ukrajine

Predsednik SDS Janez Janša je po letu dni ponovno obiskal Kijev, kjer se je srečal tudi s predsednikom ukrajinske vlade Denisom Šmihalom. 

“Po letu dni spet prijateljsko srečanje v Kijevu s predsednikom ukrajinske vlade Denisom Šmihalom. Ukrajina je danes mnogo močnejša, podpora svobodnega sveta pa bistveno večja kot v temnih dneh marca 2022 takoj po brutalni ruski agresiji,” je Janez Janša zapisal v tvitu, zapis pa pospremil s fotografijo, na kateri se rokuje s Šmihalom.

Kot je Janša dejal za TV  Slovenija: “Situacija s tem, ko vojna traja, zahodne pomoči ni dovolj, Rusija pa se je tudi prilagodila razmeram, ni tako optimistična, kot je mogoče videti od daleč. Ko številni mislijo, da zdaj Ukrajinci lahko vse sami naredijo,” je pojasnil. (video: TV Slovenija)

Spomnimo. Trije najbolj pogumni premierji, med njimi tudi takratni slovenski premier Janez Janša, so marca lani, kot prvi tuji voditelji po začetku ruske invazije 24. februarja obiskali ukrajinsko prestolnico. Pozneje so jim sledili drugi tuji voditelji,

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.