Evropa Golobovi vladi poslala kar tri opomine! Na vladi še plešejo?

Evropska zastava
Avtor GI Daniel Day

Evropska komisija je danes Sloveniji poslala tri prve opomine, ker treh evropskih direktiv ni do roka prenesla v nacionalno zakonodajo. 

Evropa je vladi Roberta Goloba poslala kar tri opomine. Upajmo seveda, da Golob v svoji ignoranci ne bo za to obtožil kar Janeza Janšo. In česa se vlada ni lotila pa bi se morala? Zakonodajo na področjih pitne vode, blagovnih znamk in čezmejnega združevanja podjetij.

Enega od treh uradnih opominov je Slovenija prejela, ker do 12. januarja letos v lastno zakonodajo ni prenesla prenovljene direktive o pitni vodi. Ta med drugim vključuje posodobljene varnostne standarde in uvaja metodologijo za upravljanje tveganj na področju kakovosti v celotni verigi zagotavljanja vode. Pa čeprav je ta direktiva celo v ustavi. Drugi opomin se nanaša na direktivo, ki ureja blagovne znamke. Med drugim prinaša novo definicijo blagovne znamke, ki je bolj prilagojena digitalni dobi, in bolj poenotene postopke po vsej EU. Slovenija prav tako v nacionalno zakonodajo do 31. januarja ni  prenesla spremenjene direktive o čezmejnih preoblikovanjih, združitvah in delitvah kapitalskih družb, zaradi česar je prav tako prejela Evropski opomin. Piše Žurnal24.

Ko bodo vladajoči končno nehali plesati, bi bilo dobro, preden iz Evrope priromajo naslednji opomini, da končno začnejo delati.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.