janša

Na grožnje njegovi družini se je danes odzval tudi predsednik vlade in predsednik slovenske demokratske stranke Janez Janša.

Janez Janša: “Grožnje nas ne bodo omajale”

“Grožnje nas ne bodo omajale Družino, dom in domovino bomo branili. Naj nihče ne dvomi v to. Spomnite se 1991. In izterjali bomo odgovornost tistih, ki sejejo sovraštvo, pozivajo k smrti ter ustvarjajo vzdušje, v katerem si potem psihopati domišljajo, da lahko (spet) nekaznovano ubijajo,” je na družbenih omrežjih zapisal Janez Janša.

Na grožnje so se odzvali tudi v poslanski skupini SDS

Na grožnje družini Janeza Janše, so se odzvali tudi v poslanski skupini Slovenske demokratske stranke. Tako so zapisali:

V Poslanski skupini SDS ostro obsojamo vse vrste nasilja in groženj. Ogorčeni smo nad grozilnim pismom, ki ga je v službo prejela zdravnica Urška Bačovnik Janša, soproga predsednika vlade. Grožnje, ki so v pismu zapisane, so namenjene otrokoma, starima komaj 9 in 7 let, ki v nobenem primeru ne smeta biti tarči kakršnega koli nasilja ali groženj. Današnje dejanje je odraz ne ukrepanja pristojnih, še posebej tožilstva, ki ob grožnjah kot sta “ubij Janšu” in “smrt janšizmu” ni ukrepalo. V Poslanski skupini SDS opozarjamo, da je od groženj do dejan samo korak, zato pozivamo vse pristojne, da v prihodnje resno in dosledno ukrepajo, ne glede na to, komu so grožnje namenjene.

So zapisali v poslanski skupini Slovenske demokratske stranke. Tokrat resnično upamo, da bo policija našla storilca.

PM