ALENKA bratušek
ALENKA bratušek

Lapsus, laž ali namerno zavajanje? To se lahko vprašamo ob nastopu Alenke Bratušek, ki je z butasto izjavo ponovno nasmejala slovensko javnost.

Kako se je osmešila Alenka Bratušek

Nekdanja premierka in predsednica stranke SAB je med sejo v državnem zboru, na kateri so določili najvišji obseg porabe državnega proračuna in preostalih javnih blagajn do leta 2024, ponovno govorila o znižanju pokojnin. A ji številke ne gredo povsem skupaj, tako kot ostalim poslancem KUL opozicije, ki ne znajo šteti do 46.

Dejala je namreč: “Očitno spet načrtujete napad na določene kategorije prebivalstva. Spet so vaša tarča upokojenci. Kot se je zgodilo leta 2012, ko ste več kot 25 tisoč upokojencem pokojnine znižali za 25.000 odstotkov.” Prav ste prebrali. 25.000 odstotkov. No, na njeno očitno laž, se je odzval tudi Jure Ferjan, poslanec SDS. “V Državnem zboru RS s strani Alenke Bratušek ponovno poslušamo “predavanje” o znižanju pokojnin za 25.000 %,” je zapisal in dodal smeškote.

Sicer pa to ni prvi primer, da imajo pri SAB težavE z številkami. Ko so hoteli zamenjati predsednika vlade, niso znali šteti do 46, Maša Kociper ima težave s kvadratnimi metri in kilometri, Alenka pa s procenti. No, ko bodo znali velik krogec dati v malega, pa stranke verjetno ne bo več v parlamentu.

PM