Janez Janša v znak zahvale, v Kijevu dobil spominsko ploščo!

Ukrajinski predsednik je namreč zdaj v zahvalo na aveniji pogumnih pred ukrajinskim parlamentom postavil ploščo z odlikovanjem. Na njej so zapisana vsa štiri imena takratnih evropskih voditeljev ter njihovi podpisi. Tudi podpis Janeza Janše.

V znak zahvale za pogum in požrtvovalnost je Janez Janša sredi glavnega ukrajinskega mesta Kijev dobil spominsko ploščo. Pogum za hrabro dejanje sredi vojne vihre. 

15. marec je bil dan, ko so sredi najhujše vojne vihre slovenski, poljski in češki predsedniki vlad povsem nenapovedano z vlakom prispeli v Kijev. In dali ukrajinskemu narodu največ kar lahko – prepotrebno upanje, da v težavah niso sami. Janez JanšaPetr Fiala, Mateusz Morawiecki in Jaroslaw Kaczyński so prehodili pot, po kateri so nato sledili ostali svetovni voditelji. Sledila je humanitarna, vojaška, gospodarska in druga pomoč, s pomočjo katere Ukrajinci uspešno botrujejo vojni že skoraj sedem mesecev.

Pri nas je takrat vladala neverjetna panika. Levi mediji so kar tekmovali v negativizmu nad obiskom. Tanja Fajon, sedanja zunanja ministrica je takratni obisk Janše v Kijevu označila za farso. Levičarski mnenjski voditelji so celo širile lažne novice, da do obiska v Kijevu sploh ni prišlo in da je šlo za zaroto.

“Tukaj, na aleji poguma, so imena voditeljev držav, katerih narodi so z nami od začetka do konca, do zmagovitega konca,” je dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Poudaril je, da bo Ukrajina vedno hvaležna tistim državam in narodom, ki so jo podpirali v najtežjih časih vojne. »To je bil eden najtežjih trenutkov vojne. Ko voditelji mnogih držav še niso verjeli v lastno varnost, imamo zelo pogumno ekipo,« je dejal Zelenski.

Ukrajinske oblasti so obisk ovekovečile s spominsko ploščo štirih velikih politikov na aleji pogumnih v Kijevu. Pri ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu se je namreč mudil poljski premier Mateusz Morawiecki, ob tej priložnosti pa sta odkrila tudi omenjeno ploščo.

Tedanji predsednik slovenske vlade Janez Janša je ob začetku obsežne ruske agresije izrazil odločno stališče do podpore Ukrajini. Od prvih dni vojne je Slovenija Ukrajini nudila vojaško, finančno in humanitarno pomoč.

SLAVA UKRAJINI!

 

 

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.