Janković joka? Dogaja se mi velika krivica!

Zoran Janković stožice
Zoran Janković, slika Nova24.tv

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je stekla glavna obravnava v sojenju ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću in ostalim soobtoženim v zadevi Stožice. 

JANKOVIČ SPET HODI NA SODIŠČE.

Specializirano državno tožilstvo v obtožnici Jankoviću očita, da je kot uradna oseba zlorabil uradni položaj, da bi omogočil pridobitev velike protipravne premoženjske koristi, je danes ob začetku glavne obravnave povedala tožilka Blanka Žgajnar. Nekdanjemu direktorju Zavoda Tivoli Romanu Jakiču, nekdanjemu direktorju Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Samu Lozeju, Urošu Ogrinu in Zlatku Sraki iz družbe Grep, ki je gradila center Stožice, Marku Kolencu iz občinskega oddelka za šport in direktorju projekta gradnje športnega parka Stožice Andreju Lavriču obtožnica očita, da so pomagali pri tem kaznivem dejanju. Piše portal N1-

Tako kot vedno pa Jankoviuć ni nič kriv. No vsaj pravi tako. “Meni in soobtoženim pa se godi velika krivica,” je povedal. Kot vedno?

Za kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, če je storilec sebi ali drugemu pridobil in je hotel pridobiti veliko protipravno premoženjsko korist, je zagrožena zaporna kazen od enega do osmih let. ĆE PREJ NE BO SPET ZASTARALO.

P.M.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.