Janković, kot pravi šerif? Tožil bo vse, ki ovirajo gradnjo kanala C0

Zoran Janković stožice

Gradnja kanala C0, ali po domače povedano “Zokijev drekovod”, največja blamaža slovenskega glavnega mesta, še naprej razburja.

Ljubljano že več časa deli projekt izgradnje povezovalnega kanala C0, ki je del projekta nadgradnje sistema odvajanja komunalne odpadne vode v občinah Medvode in Vodice ter gradnje povezovalnega kanala v Mestni občini Ljubljana.

Gradnja je v prvih dveh občinah že končana, v Ljubljani pa je bila od aprila 2020 zaradi onemogočanja dostopa do gradbišča, pa tudi fizičnega oviranja izvajalcev s strani lastnikov, večkrat prekinjena, nato pa tudi zaustavljena. Nasprotniki projekta so prepričani, da bo vplival na kakovost pitne vode, ljubljanski župan Zoran Janković pa se na njihove zahteve požvižga in vse pomisleke zavrača.

Kot piše portal Nova24TV je tudi Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo povedalo, da Janković za gradnjo kanala C0 nima soglasja in da dela brez okoljevarstvenega soglasja, a se do sedaj ni nič spremenilo.

Se je pa zato po “šerifovsko” oglasil Jankovič in spet malo grozil. Ob obisku gradbišča povezovalnega kanala C0 v Klečah je napovedal, da bodo vse, ki upočasnjujejo in ovirajo projekt, tožili zaradi škode, ki je nastala “zaradi varnostnih služb, prekinitev del in podražitev”, in še, da bodo to storili “ne na terenu, ampak na sodišču, kjer je prostor za to”.

Naj bi pa danes, kot piše portal N1, ministrstvo za notranje zadeve sprožilo postopek inšpekcijskega nadzora zoper dve varnostni službi, ki sta izvajali varovanje gradbišča, kjer poteka izgradnja kanala C0. Prav tako je inšpektorat za notranje zadeve izvedel inšpekcijski nadzor tudi pri varnostni službi, ki so jo najeli lastniki zemljišč. Šlo naj bi za tri imetnike licence zasebnega varovanja: Valina Varovanje, Ogrinc Varovanje 1 ter Alfa varovanje in zaščita.

V ponedeljek pa se nadaljuje protest pred mestno hišo, kjer bodo Ljubljančani zopet protestirali proti Jankovićevim “rabotam” v Mestni občini Ljubljana.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.