Sajovic je že lani dobil predlog zakona o upokojencih. Na možnost shodov se je le smejal!

Borut Sajovic, zajem slike RTV

Kdor se zadnji smeje se najslajše smeje. pravijo. Ta pregovor zagotovo velja za vodjo poslanske skupine Gibanja svoboda Boruta Sajovica, ki je po dolgem času, sedenja na županskem stolu spet prilezel v (levo) politiko v Državni zbor.


Ob nastopu nove vlade plesočih svobodnjakov, opremljenih z veliko obljubami o dobrem življenju, kjer se cedita med in mleko, je prišla že meseca septembra, točneje 6. septembra na obisk k vodji vladne stranke Gibanje svoboda Borutu Sajovicu, Mariborčanka in predsednica stranke Glas Žensk Monika Piberl

Monika Piberl, slika Dnevnik

Piberlova, katera je septembra še imela stranko Glas žensk, je k Sajovicu prišla na pogovor o izboljšanju kvalitete življenja upokojencev. Prinesla mu je tudi dopis s pobudami, rešitvami in zahtevami za upokojence, kot so božičnica in regres, vsake tri mesece usklajevanje pokojnin z rastjo cen, pravičnejše vdovske pokojnine in podobno. Za zgled je navedla tudi države, kot so Nemčija, Avstrija in Anglija. A od pričakovanja ureditve teh zahtev ali vsaj vljudnostne zahvale, je Piberlova od Sajovica doživela precej samovšečnosti in predvsem kislega nasmeha, češ, kaj nam pa morete?. 

[color-box color=”blue”] Ko je Sajovicu, Piberlova omenila (kot da bi vedela kaj se bo res zgodilo) tudi proteste upokojencev se je ta v svoje fotelju naslonil nazaj, prekrižal noge in se sladko zasmejal. Ter dejal, da se kaj takega nikomur ne more zgoditi.[/color-box]

Danes pa je namesto Piberlove, ki je sicer ves že zaprla svojo stranko, tu Pavle Rupar, ki je z društvom 1. oktober, organiziral že tri vseslovenske shode upokojencev, četrtega pa pripravlja 3. maja, in če se je še kdo iz Svobode, na prvem shodu smejal, se danes zagotovo ne več. Tudi Sajovicu, se je obraz očitno precej bolj zresnil. Ga pa vsake toliko časa še pokliče Monika Piberl, pa ne zato, da bi ga povabila na kavo, ampak zato, ker njena pobuda rešitev za upokojence, ki jo je dala Sajovicu,  že od septembra 2022, očitno leži nekje v “svobodnem” predalu.

A Sajovic omamljen od zmage iz aprila 2022, očitno še vedno pleše?

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
93%
15%
14°C
15°
13°
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.