Janša na soočenju, Goloba postavil na realna tla! #video

Robert Golob in Janez Janša, zajem slike POP TV

Prvič po aprilskih volitvah in tik pred trojnim referendumom o vladi, RTVS in dolgotrajni oskrbi, ki jih je vložil opozicijski SDS, sta se v našem studiu soočila aktualni predsednik vlade Robert Golob in nekdanji premier Janez Janša. Golob očitno tokrat ni zbolel in ni dobil Corone.

Janezu Janši se zdi daleč najpomembnejše odločanje glede Zakona o dolgotrajni oskrbi. Novela zakona je namreč zelo kratka in ne popravlja prejšnjega zakona. “Gre zgolj za prelaganje uveljavitve zakona, ki smo ga čakali desetletja in ki starejšim ter bolnim omogoča iz državne blagajne plačano dodatno oskrbo, ki jo morajo zdaj plačevati iz svojega žepa, tudi če so na socialnem minimumu.”

Glede RTV pa je Janša dejal, da zakon, kakršen je, velja že 20 let. “Dokler so bili predsedniki programskega sveta bivši predsedniki stranke SD in njihovi funkcionarji, je bilo vse v redu, zdaj, ko temu ni več tako, pa je konec sveta. Predlaga se obglavljanje vodstva sredi mandata, kar je tako ali tako protiustavno.”

Je pa znana usoda in služba Luke Mesca, ki roko na srce, še sam ne ve, kaj je njegovo delo!

Na referendumih odločajo ljudje, je opomnil Janša. “Ko ljudje odločijo, je to treba spoštovati. Nikoli nismo imeli težav s tem. Problem pa je, če se ljudi zavaja, kot se dela pri Zakonu o dolgotrajni oskrbi.” Je še dejal Janša.

vir: 24ur.com

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
93%
2.1km/h
100%
-0°C
1°
-0°
-1°
Fri
-2°
Sat
-2°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA