Evropska sramota iz stranke SD! Brglez in Nemec nista podprla Evropsko resolucijo o Rusiji

Nemec in Brglez, fotomontaža

Evropski parlament je resolucijo o Rusiji kot podpornici terorizma sprejel s 494 glasovi za, 58 poslancev je glasovalo proti, 44 pa je bilo vzdržanih.

Velika večina pogumnih in odločnih poslancev, na drugi strani pa med tistimi, ki so glasovali PROTI, pa dve črni ovci, ki prihajata iz Socialnih demokratov. To sta dva “luzerja” iz zadnjih volitev Matjaž Nemec in Milan Brglez. 

“Načrtni napadi in grozodejstva, ki jih Rusija izvaja nad civilnim prebivalstvom Ukrajine, uničevanje civilne infrastrukture in druge hude kršitve človekovih pravic in mednarodnega humanitarnega prava pomenijo teroristična dejanja,” med drugim piše v resoluciji. S tem je evropski parlament sledil pozivom ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega in tudi formalno, obsodil dejanja Rusije. Zelenski sam Rusijo pogosto označuje za teroristično državo in k temu poziva tudi zaveznice Ukrajine, predvsem EU in ZDA.

Slovenski voditelji, ki še vedno razmišljajo, kot leta 1945, ko so se komunistični voditelji na naših tleh pajdašili z takratno Sovjetsko zvezo, današnjo Rusijo, so očitno z mislimi še vedno tam. Vsaj Nemec in Brglez sta pokazala, da je temu res tako in sta prispevala glas PROTI, za sramoto Slovenije na Evropskem parketu. Po drugi strani pa sta Irena Joveva – pručka in Klemen Grošelj, očitno raje ostala doma in se glasovanja nista udeležila. Kot bi dejal njun nekdanji “šef” vrgla sta puško v koruzo.

vir: Delo, portal N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
43%
3.6km/h
20%
8°C
10°
6°
7°
Tue
-1°
Wed
4°
Thu
1°
Fri
3°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA