Janez Janša
zajem slike, Planet TV

Predsednik vlade Janez Janša je bil gost pogovorne oddaje na Planet TV, v kateri je spregovoril o prvi obletnici vlade, kdo ruši vlado, spregovoril je tudi o Ljudmili novak in o twitterju.

Golobič, levi operativec, ki ruši vlado

Zagotovo je rušenje vlade s strani levice v času epidemije nekaj nizkotnega in nezaslišanega. V intervjuju za Planet TV je Janez Janša izpostavil Gregorja Golobiča, operativca trde levice, ki sredi epidemije ruši vlado, da pa še zdaleč ni edini. Ob tem je izpostavil ne-suverenost političnih strank, ki se pustijo voditi od zunaj raznim interesnim lobijem, “ne da bi v celoti vedeli, kakšni interesi so zadaj”. Dejal je, da je Slovenija edina država v Evropi in na svetu, kjer je levica sredi epidemije zavzela taktiko: “Kolikor slabše za Slovenijo, toliko boljše za levico”, kar po njegovem mnenju predstavlja dno politike, prepričan je, da volivci tega ne bodo nagradili.

Twitter, obramba pred cenzuro

Glede tvitov, ki jih očitajo predsedniku vlade, pa je dejal, da vsebina tvitov odmeva v medijskem prostoru, ki je enostranski. V državah, v katerih je medijski prostor normalen, politiki prav tako uporabljajo Twitter, a je to nek dodatek. “Kjer pa medijski prostor ni normalen, kjer je na delu samocenzura, in osrednji mediji opravljajo vlogo podaljškov političnih strank, tam pa je Twitter obramba pred cenzuro,” je dejal premier za Planet TV.

Kar je Janja Sluga za SMC, to je Ljudmila Novak za NSi

Janša se je ob tem odzval še na vprašanje o nedavnem pismu evropske poslanke in nekdanje predsednice NSi Ljudmile Novak v katerem je omenjena zlivala žolč po Janši, desnici in kristjanih. Janša je povedal, da “kar je Janja Sluga za SMC, to je Ljudmila Novak za NSi. Nobena s tem, kar počne, ne škodi meni ali pa SDS, ampak škodita delno državi in svojima strankama.” Predsednik vlade je ob tem poudaril, da gre tu za interne zadeve NSi in SMC, tako da bosta to morali sami urejati omenjeni koalicijski partnerici

PM