maša kociper iva dimic
Maša Kociper, slika: fotomontaža

Včasih se v državnem zboru zgodi, da kateri poslanec narobe glasuje. in ravno to se je zgodilo danes na seji odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Maša Kociper se je prehitro veselila

Poslanka SAB Maša Kociper po današnji seji odbora DZ za izobraževanje, znanost, šport in mladino, na kateri so med drugim obravnavali novelo zakona o vrtcih, ni mogla skriti veselja. S 9 glasovi za in 8 proti so namreč dali zeleno luč zakonu o vrtcih, ki uvaja nekatere spremembe na področju financiranja. Pišejo Slovenske novice. Takoj je na twitter zapisala svoje občutke in smo dobili občutek, kot da bi dobila najmanj liziko. Tako je zapisala: “Kakšno prijetno presenečenje. Zakon o vrtcih, ki občinam omogoča soodločanje o financiranju novih zasebnih vrtcev je bil sprejet! In to z glasom poslanke NSi. Očitno so pritisnili župani. In prav imajo!”

No seveda  se je Maša ponovno sprenevedala, saj ji je Iva Dimic takoj odgovorila: “Spoštovani, obžalujem, da sem danes napačno glasovala pri sprejemu opozicijske novele Zakona o vrtcih. Iz moje razprave na seji je razvidno, da zakona ne podpiram in bom na seji državnega zbora glasovala PROTI.” Mašino veselje tako ni trajalo dolgo.

Iva Dimic bo na zasedanju Državnega zbora torej glasovala proti. Sicer pa ni prvič, da bi se kakšen poslanec zmotil pri glasovanju. Spomnimo se prvaka Levice Luko Mesca, ko je ob napačnem pritisku, od predsednika Državnega zbora želel, da njegov glas “preknižijo”.

PM