Janša v Narodnem domu v Mariboru: “SDS bo v Bruselj poslala močno delegacijo!”

Janez Janša in Franc Kangler na pogovornem večeru v Mariboru

V Narodnem domu v Mariboru je včeraj v organizaciji Slovenske demokratske stranke (SDS) potekalo pogovorno omizje z naslovom Štajerska si zasluži več. Sodelovala sta Janez Janša in Franc Kangler.


“SDS bo v Bruselj poslala močno delegacijo, ki se bo tega problema zavedala. Iz Bruslja se sicer da pomagati, ne da pa se tega problema od tam rešiti. Za to potrebujemo ministrstvo kot sosednja Hrvaška, ki bo v to vprašanje vložilo še dodatno energijo, mi pa smo zamudili dve leti, ko je sedanja leva vlada ukinila urad za demografijo, ki smo ga mi ustanovili v Mariboru, in se je šlo v napačno smer.

Primer demografije pa ni samo primer Slovenije, ampak cele Evrope, je poudaril Janša

Da je potrebno, da se glas mesta Maribor sliši tudi v Evropi, pa je Kangler povedal zakaj: “Iz Maribora selijo sedež Nove KBM, Dravske elektrarne vsako leto 100 milijonov evrov dobička dajo v HSE, Pošto delijo na tri stebre, niti tekem reprezentance nimamo več tukaj. Na koncu smo izgubili še Zlato lisico. Nam bodo vzeli še naše dostojanstvo? Tega ne smemo dovoliti. Borili se bomo naprej.”

Janez Janša: Namesto projektov za boljše življenje imamo razpravo o marihuani, evtanaziji in splavu!

Pomemben dejavnik trdne stranke je v tem, da se V SDS se vsak mesec včlani povprečno 250 novih ljudi, medtem ko na evropskih volitvah nastopajo stranke, ki toliko članov nimajo niti vsega skupaj. V Mariboru se združitev pozna tudi v občinskem svetu, njen glavni efekt pa se lahko pokaže že na naslednjih lokalnih volitvah,” je še menil Janša in skritiziral tudi mariborske poslance, ki da za mesto v državnem zboru ne naredijo tako rekoč ničesar.

Janša: Namesto da bi se borili za kulturo življenja, se borijo za kulturo smrti

Kangler je dejal, da tukaj živijo ljudje, ki so pošteni, ki imajo delovne navade, ki jim je mar za svoje ljudi, ki jim je mar za državo. In politik je tisti človek, ki spoštuje sočloveka, ki spoštuje svojo vero, svojo državo in prihodnost pred seboj.

 

VREME

Maribor
jasno
66%
1km/h
0%
24°C
25°
20°
22°
Mon
18°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.