Tu so navodila in trasa petkovega vseslovenskega shoda! Odhod avtobusa tudi iz Maribora

shod upokojencev

Ta petek se obeta najbolj množični, vseslovenski protest ne samo nezadovoljnih upokojencev, ampak tudi delavcev v bolnišnicah na poštah, upravnih enotah in podobno.

Društvo, 1. oktober tudi tokrat organizira velik vseslovenski shod upokojencev, katerim se bodo tokrat pridružili tudi nezadovoljni državljani in stavkajoči delavci, katere Robert Golob noče slišati. Bo pa tudi tokrat shod nekaj posebnega in se bo začel pred “hišo sramote” (kot so se izrazili v društvu 1. oktober) nacionalni RTV!


To je trasa tokratnega shoda upokojencev

To pot se bomo zbrali, 31. maja ob 14.30 pred RTV SLO! Zahteva in odgovore na packarije, ki jih izvajajo zaposleni z Martićem, Milinkovićevo, Milosavljevićem, Forbicijem in drugimi skrajnimi ekstremisti, nismo dobili! Dobili pa smo “grozilna pisma”, kako kršimo zakon o RTV, ker nočemo plačevati kraje našega denarja, kako moramo plačevati njihovo politično propagando , lenobo in neumne programe.. Pisma vredna zgolj za rit obrisat ali pa.. JA , PRINESITE JIH PRED RTV, JIH BOMO ZAŽGALI PRED NJIHOVIMI OČMI!! (za varnost bodo z nami gasilci, bodite brez skrbi).

Potem se bomo pomaknili po ustaljeni poti v protestnem pohodu po ulicah izpred RTV SLO do križišča Celovške in Bleiweisove, kjer se bomo zadržali pol ure in peli himno, sloveske domače. Pot bo vodila po štiripasovnici do Šubičeve in na Trg republike, kjer bo program to pot drugačen!

Upokojencem v podporo in za svoje pravice se nam bodo pridružili zdravniki, delavke Upravnih enot, poštarji, vojaki in policisti v civilu ter pripadniki VSO, ki jim je dovolj zaničevanja in blatenja! Pričakujemo njihov nastop, osrednja govora pa bosta imela Zala Tomašič in Pavle Rupar. Glasbeni gost na shodu bo Zoran Cilenšek, ki bo zapel pesem Slovenec sem!.

Po ustaljenem uvodu in za zaključek programa bomo vsi navzoči peli sporočilno pesem vladi in njenim “podrejenim hlapcem”! Ker nas nas kregajo med seboj, povzročajo sovraštvo, delitev na sloje, nestrpnost do najbolj ranljive skupine Slovenije upokojenih in starejših, ki nas tlačijo in jemljejo pravice ter nas ponižujejo in se norčujejo. Dan ljubezni bo ta pesem, pesem naše mladosti in upanja. Naučite se jo, moramo biti glasni! 

Tudi iz Maribora bo, tako, kot vedno  odpeljal poseben avtobus, v petek 31. maja z odhodom ob 12. 15 izpred Planeta Tuš na Studencih. Avtobus pa bo ustavljal tudi v Hočah in Slovenski Bistrici! Rezervacije sprejemajo na telefon 070 442 558 ali  070 772 260.

Celotni shod bomo neposredno prenašali tudi na našem portalu in facebook profilu e-maribor.si

 

 

 

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
91%
84%
14°C
18°
13°
14°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
20°
Fri
21°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.