Javno mnenje! Anže Logar povečuje, Nataša Pirc Musar nazaduje. Kosova odpisana?

Anže Logar, zajem slike

Predsedniške volitve so pred vrati in tekma za predsednika Slovenije je že v vzponu, pa čeprav nas do volitev ločita še 2 meseca in pol. Prvi krog volitev za predsednika Slovenije bo v nedeljo 23. oktobra.


Kot piše portal Siol.net, se je v boju za predsednika marsikaj spremenilo. Nekdanji zunanji minister in poslanec SDS Anže Logar je prehitel odvetnico in nekdanjo novinarko Natašo Pirc Musar ter postal vodilni kandidat za predsednika republike, je pokazala javnomnenjska raziskava agencije Ninamedia za Dnevnik in Večer. 

Kot piše portal Siol.net, se je podpora Logarju  v primerjavi z zadnjo anketo Ninamedie pred enim mesecem povzpela z 28,2 na 30,2 odstotka. Sledi mu Pirc Musarjeva, ki ji je podpora s 30,1 padla na 27,5 odstotkov. Ninamedia je Logarju namerila višjo in Pirc Musarjevi nižjo podporo tudi v primerjavi z zadnjo anketo Mediane za POP TV. Tretja ostaja podpredsednica stranke Gibanje Svoboda Marta Kos, kateri je podpora prav tako padla, in sicer z 19,4 na sramotnih 16,3 odstotka in po vsej verjetnosti nima možnosti za izvolitev.

Ostali kandidati niso dobili dobili omembe vredne podpore: nekdanji evropski poslanec Ivo Vajgl, je dobil pičlih 5,2 odstotka, župan Kočevja Vladimir Prebilič, le 4,5 odstotka, ustanovitelj Društva Viljem Julijan Gregor Bezenšek ml. samo en odstotek glasov, filozofinja Nina Krajnik pa niti odstotek ne. Podpira jo le 0,6 odstotka volivcev, po anketi Ninamedije.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.