Javno mnenje. Po Parsifalu SDS gor, Svoboda dol, v parlament Ruparjev Glas upokojencev

Najnovejša javnomnenjska raziskava agencije Parsifal, ki je bila izvedena med 4. in 9. septembrom kaže, da če bi bile volitve to nedeljo, bi zmagala stranka SDS.

 

Na vprašanje “Katero stranko bi volili v slovenski državni zbor, če bi bile volitve to nedeljo?” 22,5 odstotka vprašanih odgovorilo, da bila to stranka SDS. Na drugem mestu bi se znašlo Gibanje Svoboda z 20 odstotki glasov, na tretjem pa Nova Slovenija z 7,3 odstotka glasov. Vladni stranki SD z 5,6 odstotka glasov in Levica z 4,9 odstotka glasov bi zasedli četrto in peto mesto. Parlamentarni prag pa bi dosegel tudi Glas upokojencev Pavla Ruparja, ki bi prejel 4,9 odstotka glasov.

 

12,9 odstotka vprašanih ni prepričanih za koga bi volili, 11,8 odstotka pa je takšnih, ki sploh ne bi šli na volitve, če bi bile to nedeljo. 5,3 odstotka je takšnih, ki bi svoj glas zaupali neki drugi stranki, 4,6 odstotka pa je takšnih, ki ne bi volili nobene izmed političnih strank.

 

Med opredeljenimi volivci je razlika med stranko SDS in Gibanjem svoboda še večja. Med opredeljenimi volivci je vidna precejšnja razlika med prvo in drugo uvrščeno stranko. SDS bi namreč dobila 34,5 odstotka glasov, Gibanje Svoboda 30,6 odstotka glasov in NSi 11,2 odstotka glasov. Koalicijska stranka SD bi prejela 8,6 odstotka glasov, koalicijska Levica 7,6 odstotka glasov, Glas upokojencev Slovenije Pavla Ruparja bi prejel 7,5 odstotka glasov.

Vir: Nova24TV

 

 

 

 

 

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.