Javno mnenje. Podpora SDS krepko navzgor. Levica strmo pada.

zastave sds

Po podatkih javnomnenjske raziskave, ki jo je agencija Mediana opravila za Delo, SDS Janeza Janše podpira 27,4 odstotka opredeljenih volivcev, kar je skoraj štiri odstotne točke več kot pred mesecem dni.

Podpora je v primerjavi s preteklim mesecem zrasla še stranki SD Tanje Fajon na 9,6 odstotka in NSi Mateja Tonina na 8,6 odstotka. Medtem ko je podpora največji vladni stranki Gibanje Svoboda Roberta Goloba padla na 37,1 odstotka, podobno so nižjo podporo tokrat namenili tudi Levici Luke Meseca.

Po merjenju agencije Mediana: Podpora stranki Gibanje Svoboda Roberta Goloba je v primerjavi s preteklim mesecem nekoliko upadla, a s 37,1 odstotka ostaja na vrhu. Sledi SDS Janeza Janše, ki ji je podpora zrasla za kar 3,9 odstotne točke, na 27,4 odstotka. Gre za najvišjo izmerjeno podporo stranki SDS od septembra 2018, odkar merjenje javnega mnenja za Delo opravlja agencija Mediana. Na tretjem mestu ostaja SD Tanje Fajon z 9,6-odstotno podporo. Podpora je zrasla tudi četrtouvrščeni NSi Mateja Tonina, ki jo podpira 8,6 odstotka opredeljenih volivcev. Podobno kot Gibanju Svoboda je podpora v zadnjem mesecu padla tudi Levici Luke Meseca. Podpira jo 4,6 odstotka volivcev, kar je 1,2 odstotne točke manj kot pri zadnjem merjenju.

Po merjenju agencije Parsifala: Tudi po Parsifalu je Gibanje Svoboda, Roberta Goloba na prvem mestu, a le z 36.5% podporo, Vse bližje prvemu mestu je SDS Janeza Janše, z 33.1%, po Parsifalu je Toninova Nova Slovenija (NSi), prehitela SD Tanje Fajon. NSi ima tako 7.9%, SD pa le 6.4%. Še slabše se je odrezala Levica Luke Mesca, ki bi z 3.2% ostala izven parlamenta. Prehitela bi jo celo Stevanovičeva Resnica, ki bi dobila 3.6% in prav tako ostala pred parlamentarnim pragom.

vir SIOL

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
97%
0.5km/h
7%
7°C
9°
6°
6°
Wed
11°
Thu
12°
Fri
11°
Sat
13°
Sun

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA