Samotestiranje učencev, predlog, za novo šolsko leto!

samotestiranje, slika je naključna

Predsednica društva ravnateljev in zveze srednjih šol Nives Počkar, se strinja s predlogom, da šole v jeseni ostanejo odprte. Zato samostestiranje, poleg prezračevanja prostorov v šoli ostaja tudi v jeseni. 

Neverjetno resnično. Spomnite se neverjetnega pogroma na vlado Janeza Janše zaradi samotestiranj učencev v šolah. Sedaj pa v vladi Roberta Goloba predlagajo povsem isto stvar. Kar je seveda prav. A zakaj je bilo potrebnega toliko sovraštva, ko enako stvar predlaga nekdo drugi?

“Ob najpomembnejšem ukrepu – samotestiranju v domačem okolju – bomo zelo računali na to, da bodo ljudje to sprejeli kot del odgovornega ravnanja za preprečevanje širjenja bolezni covid-19. Vse to pa z namenom, da šole in vrtci ostajajo odprti, kar je naš glavni cilj,” je po današnjem sestanku delovne skupine za področje vzgoje in izobraževanja pojasnila ena od članic skupine Nives Počkar. Poudarila je, da gre pri predlogu uvedbe samotestiranja na okužbo s koronavirusom samo za enega od mogočih scenarijev.

Posvetovalna skupina za spremljanje koronavirusa pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), ki jo vodi epidemiolog Mario Fafangel, je pred dnevi za šolski prostor namreč pripravila dva scenarija. Po prvem bi se v šolah samotestirali le dijaki in učenci s simptomi okužbe in tisti, ki so bili v tveganem stiku z okuženimi, po drugem pa bi bilo testiranje vsaj enkrat na teden obvezno za vse. Piše portalSiol.net.

Število okuženih s koronavirusom, kljub drugačnim napovedim ministra za zdravje žal ne upada.

Čaka nas torej zanimiva in turbolentna jesen.

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
dež
92%
2.6km/h
100%
3°C
4°
2°
3°
Fri
4°
Sat
1°
Sun
-1°
Mon
-4°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA