Javno mnenje! SDS z daleč največjo podporo. Levica bi izpadla iz parlamenta

SDS, slika je simbolna,

Največjo podporo med strankami še vedno beleži SDS, takoj za petami ji je Gibanje Svoboda, kažejo podatki javnomnenjske raziskave Mediane za časopis Delo.

Na volitvah bi tudi tokrat gladko slavila SDS. Ostale stranke so daleč zadaj. Po zadnji anketi Dela bi na volitvah s 23 odstotki glasov močno zmagala SDS (marca 22,9 odstotka), drugo uvrščeno Gibanje Svoboda pa bi prejelo enako kot marca sramotnih 15 odstotkov glasov. Sledita SD s 5,4 odstotka podpore marca 4,4 odstotka), NSi s 5,3 odstotka (marca 4,9 odstotka). Koalicijski Levici je podpora s 4,4 odstotka padla na 2,9 odstotka.


SNS bi volilo 2,3 odstotka ljudi, sledijo Piratska stranka (2,1 odstotka) in Vesna z dvema odstotkoma. Druge stranke bi prejele manj kot dva odstotka glasov, in sicer SLS 1,6 odstotka, Naša prihodnost in Dobra država 0,6, Konkretno 0,6 in Naša dežela 0,2 odstotka.

Mediana v anketo očitno ponovno ni uvrstilo stranko Glas upokojencev. Ob tem je 24 odstotkov volivcev odgovorilo, da ne vedo, katero stranko bi volili, 7,7 odstotka jih ne bi volilo nobene, 1,7 odstotka bi volilo drugo stranko, 1,9 jih na vprašanje ni želelo odgovoriti, odstotek pa bi jih oddalo prazno glasovnico.

VREME

Maribor
jasno
38%
11.3km/h
0%
32°C
35°
30°
31°
Wed
20°
Thu
19°
Fri
23°
Sat
18°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.