Javno mnenje. Za evropski parlament 4 sedeži stranki SDS, bo NSi ujela še zadnji vlak?

Romana Tomc

Slovenska demokratska stranka (SDS) bo absolutna zmagovalka Evropskih volitev. Po merjenju Mediane bi SDS dobila 4 sedeže v Evropskem parlamentu.

Raziskavo pred Evropskimi volitvami so za POP TV izvedli v Inštitutu Mediana. Znano je, da bo, tako, kot do sedaj, slavila opozicijska SDS. V Evropskem parlamentu naj bi, po raziskavi imela kar 4 sedeže. Na drugem mestu naj bi Svobodi pripadla le dva sedeža. Na tretje mesto so skočili koalicijski Socialni demokrati in prehiteli neparlamentarno Vesno ter opozicijsko Novo Slovenijo. Piše spletni portal 24ur.


Presenečenje Evropskih volitev, naj bi bila zunajparlamentarna stranka Vesna, ki naj bi dobila en sedež v Evropi. Največ podpore, ima torej  SDS z nosilko Romano Tomc, ki je prepričala kar petino vprašanih. Sledi vladajoča Svoboda z nosilko Ireno Jovevo, ki je prepričala le sramotnih 12 odstotkov anketirancev, glede na veliko zmago na parlamentarnih volitvah. Matjaža Nemca in Socialne demokrate podpira desetina, Vladimirja Prebiliča z Vesno pa nekaj več kot osem odstotkov volivcev. Matej Tonin in lista NSi imata odstotno točko podpore manj. Je pa zanimivo, da ima po raziskavi Resnica 5.5 % podpore in da je NSi močno za petami. Levica nima nobenih možnosti za vstop.

Kako bi si torej razdelili stolčke za Evropski parlament?

SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA – 4 mandati

GIBANJE SVOBODA – dva mandata

SOCIANI DEMOKRATI -en mandat

VESNA – en mandat

NOVA SLOVENIJA – en mandat

 

vir. POP TV

VREME

Maribor
jasno
66%
1km/h
0%
24°C
25°
20°
22°
Mon
18°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.