Javnomnenjska anketa! Ravnanje opozicije proti koronavirusu je škodljivo?

Agencija Parsifal je za Nova24TV opravila raziskavo v kateri je anketirancem zastavila vprašanje, ali je ravnanje opozicijskih politikov škodljivo. Testiranje je potekalo preko telefona na vzorcu 730 anketirancev in je bila izvedena med 2. in 4. novembrom, v raziskavo pa so bili vključeni polnoletni prebivalci Slovenije.

Ravnanje opozicije je škodljivo

Opozicija dela škodo Sloveniji? Več kot polovica (57,2 odstotka) anketirancev je mnenja, da je ravnanje opozicijskih politikov, ki si niso naložili aplikacije Ostani zdrav in pozivali proti nošenju mask v šolah, škodljivo. 20,3 odstotka anketirancev meni, da je takšno ravnanje za opozicijo normalno, medtem ko le 8,6 odstotka meni, da je takšno ravnanje pravilno.
Zaradi škodljivih vplivov, med drugim tudi opozicije, Slovenci plačujemo davek smrtnih žrtev. V ospredju so tudi t.i. influencerji, opozicijskih politikov in protestnikov, ki jih je levica navdihovala, da se zoperstavljajo ukrepom in javno izražajo mnenje, da se varovalnih ukrepov ni potrebno držati. Mediji pa so ob tem proteste celo podpirali. Zaradi tega Slovenci in Slovenke ljudje tudi umirajo, zaradi tega imamo na tisoče okuženih in zaradi tega zdravstveni delavci pregorevajo?

Ali bi vlada morala nadaljevati s svojim delom

Trenutna vlada se je znašla pred izzivi, na katerega nikjer po svetu niso bili pripravljeni. Po anketi Parsifala večina anketirancev meni, da bi morala vlada v tem trenutku nadaljevati s svojim delom (48,2 odstotka). 24 odstotkov jih je mnenja, da se čimprej razpišejo predčasne volitve, medtem ko le 15,1 odstotka anketirancev meni, da je potrebno postaviti vlado pod okriljem Jožeta P. Damijana. 12,8 odstotkov ostaja neopredeljenih.

vir, grafi: Nova24TV

PM

 
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
75%
2.6km/h
20%
-4°C
-2°
-5°
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA