Javnomnenjska anketa: v Mariboru bi slavil Franc Kangler

Franc Kangler

Lokalne volitve so pred vrati, nekateri kandidati za župane so že znani, drugi še ne, a vendar je raziskava javnega mnenja pomembna. In kakšno je  razpoloženje volivcev v drugem največjem mestu v Sloveniji?

Utrip in razpoloženje volilcev je izmerila agencija Parsifal. Članek povzemamo po portalu nova24.tv. Največjo podporo, kar 25,8-odstotno, so izmerili Francu Kanglerju, daleč za njim mu sledita kandidatka LMŠ Lidija Divjak Mirnik z 9,1 odstotka glasov in aktualni župan Andrej Fištravec, ki bi pristal šele na tretjem mestu s 6,9 odstotka glasov. Med političnimi strankami na volitvah v mariborski mestni svet bi največ glasov dobila stranka SDS (22 odstotkov), sledita stranki LMŠ (12,3 odstotka) in SD (9,6 odstotka).

Agencija Parsifal je v drugem največjem mestu Slovenije izvajala anketo med 11. in 15. septembrom, vanjo pa je bilo vključenih 707 anketirancev. Anketa je tudi pokazala, da se bo lokalnih volitev zagotovo udeležilo 46,3 odstotka Mariborčanov.

Agencija Parsifal je izmerila tudi podporo strankam za v mariborski mestni svet, kjer pa je razmerje moči nekoliko drugačno. Največ sedežev bi zasedla SDS (16 odstotkov), sledita stranki LMŠ (9,5 odstotka) in SD (7,7 odstotka). Neopredeljenih je 27 odstotkov.

Več na portalu NOVA24.TV

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
73%
1km/h
60%
20°C
22°
17°
19°
Fri
17°
Sat
17°
Sun
17°
Mon
16°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA