zastave sds
zastave sds

Po anketi, ki jo je agencija Mediana opravila za POP TV, največ vprašanih ponovno podpira stranko SDS Janeza Janše, ki je že dolgo na vrhu.

SDS daleč spredaj

Kot je razvidno s spodnje grafike, je v primerjavi z zadnjo anketo POP TV izpred enega meseca podpora SDS narasla za 0,2 odstotne točke, SD pa padla s 16,6 na 16,1 odstotka. Stranki LMŠ je podpora zrasla za 2,2 odstotne točke.

Med opredeljenimi anketiranci bi SDS volilo kar 27,7 odstotka vprašanih. Na drugem mestu ji sledi SD Tanje Fajon s podporo 16,1 odstotka vprašanih, na tretjem pa LMŠ Marjana Šarca s 14,2-odstotno podporo. 

Levica Luke Mesca je tokrat pristala na četrtem mestu. Naklonjenih ji je 12,3 odstotka anketirancev, 0,1 odstotne točke manj kot pred enim mesecem.

Na peto mesto se je s 6,8-odstotno podporo uvrstila NSi Mateja Tonina, ki ji je podpora v zadnjem mesecu zrasla za 0,3 odstotne točke. Zadnja stranka, ki ji je po Medianini anketi uspelo preseči štiriodstotni parlamentarni prag, je SAB Alenke Bratušek, ki so ji izmerili 4,1-odstotno podporo.

PM