Javnomnenjska raziskava. Spredaj SDS, LMŠ še naprej pada, NSi se vzpenja

Državni zbor.SDS moški
slika: DZ RS

Nova javnomnenjska raziskava in ponovno drugačen vrstni red. Prepričljivo prva je SDS. Anketa pa bi morala skrbeti Marjana Šarca, saj ne manjka več veliko, da NSi, povozi LMŠ.

Največ stranki SDS, podpora LMŠ še naprej pada

Po anketi, ki jo je agencija Mediana opravila za Delo, največ vprašanih podpira stranko SDS Janeza Janše. Med opredeljenimi anketiranci ji je naklonjenih 26,3 odstotka vprašanih. Na drugem mestu ji sledi SD Tanje Fajon s podporo 17,8 odstotka vprašanih, na tretjem pa je tokrat namesto LMŠ Marjana Šarca, Levica Luke Mesca z 12,8-odstotno podporo. Velik skok je zabeležila tudi NSi Mateja Tonina, ki je peta stranka po vrsti z 8,7 odstotka, stranki je podpora zrasla za 3,4 odstotne točke. S 4,1 odstotka je na 5,2-odstotno podporo zrasel tudi DeSUS Ljuba Jasniča.

V primerjavi z zadnjo Medianino anketo izpred enega meseca SDS 0,3 odstotne točke višjo podporo. SD je podpora zrasla za 1,6 odstotne točke, Levici pa je padla za 0,1 odstotne točke, a je kljub temu prehitela LMŠ Marjana Šarca, ki ji je podpora padla za 2,9 odstotne točke in je tokrat z 11,7 odstotka pristala na četrtem mestu.

Anketa pa ne beleži nove stranke Aleksandre pivec in Stranke Z-dej Jereta Lebna, v anketi tudi niso sešteli skupek strank, ki tvorijo skupino Povežimo Slovenijo.

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.