POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 13. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1583 klicev. Med 620 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 120 prometnih nesreč, 85 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodile 4 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 14 nesreč z lažjimi. V preostalih 102 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 8 vozil. Pridržali niso nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 62 intervenciji na javnih krajih in 23 v zasebnih prostorih. Pridržali so 5 kršiteljev na območju PU Ljubljana, Maribor, Koper, Nova Gorica in Kranj.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 43 tatvin, po 16 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, po 3 nasilja v družini in ponarejanje denarja ter po 1 rop, ponarejanje listin, preprečitev uradnega dejanja in povzročitev telesne poškodbe. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju PU Ljubljana in Novo mesto izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 24 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 13 na območju PU Koper, 7 na območju PU Maribor in 4 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (7), Irana (4), Slovenije (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.