Je Asta Vrečko res Svetlani Makarovič nakazala 15.000 evrov?

Asta Vrečko, zajem zaslona RTV

Dobra poznavalka kulturne scene, je javnost obvestila o zadevi, o kateri se zadnje čase veliko govori na kulturni sceni. Gre za norčevanje iz davkoplačevalskega denarja?

V kulturni sceni se veliko govori o spornih nakazilih Aste Vrečko. Ministrica naj bi kar mimo postopkov in predpisov – in kar po domače, nakazala (javni) denar Svetlani Makarovič. Govori se o znesku 15.000 evrov.

Gre za priznanje + denarno nagradno vsoto, ki naj bi bila leta 2000 podeljena Svetlani Makarovič, a jo je ta odločno zavrnila z besedami (navajam po spominu): “Nagrado pa seveda zavračam”. Po t.i. aferi Rupnik – Prešernova nagrada je bila Svetlani Makarovič podeljena istega leta, kot je bila podeljena slikarju in duhovniku Marku Rupniku (za mozaik v papeževi kapeli Redemptoris Mater v Vatikanu), to pa je bil tudi razlog za njeno zavrnitev (“Ne bom segla v roko sluzastemu farju.”) – so se stališča Svetlane Makarovič nekoliko spremenila. Izbruh afere v zvezi s spolnimi zlorabami Marka Rupnika je namreč Svetlani Makarovič ponudil izgovor za zahtevo, da bi ji Republika Slovenija ponovno podelila nagrado, ki jo je sama zavrnila in ji ni bila nikoli odvzeta.

Sicer pa delovanje Aste Vrečko že dolgo časa razkriva pravo paradigmo lika iz delovanja slovenskega komunista v dvajsetem stoletju. Do kdaj še?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.