Je Cerarjev podpis marakeške deklaracije Slovenijo odprl za migrante?

2. maja je bila sprejeta marakeška politična deklaracija, katere podpisnice so bile vse relevantne afriške države, iz katerih prihajajo migranti v Evropo, ter vse evropske države, kamor ti afriški migranti potujejo. Največji problem deklaracije, podpisane v Maroku, je nedvomno izenačenje statusa migrantov z ostalimi državljani, saj deklaracija vztraja pri veljavi vseh človekovih pravic za nezakonite migrante.

Sporni globalni sporazum o migracijah levičarske mednarodne organizacije Združenih narodov, ki je dodobra razburil slovensko javnost, dviguje prah po vsej Evropi. Medtem ko levičarske politične elite na zgražanje javnosti sporazum brezkompromisno podpirajo, se vse več evropskih politikov od sporazuma distancira.

Kljub zatrjevanju politikov, kot da je sporazum za podpisnice nezavezujoč, je v samem sporazumu kar 46-krat omenjeno, da se države k posameznim točkam “obvezujejo”. Ravno zaradi tega bi bila pred podpisom takšnega dokumenta potrebna skrajna previdnost držav, glede na opisano vsebino, ki predvideva bistveno zmanjševanje suverenosti držav, pa bi bilo najbolje, da o podpisu sploh ne bi razmišljale. Poglejmo si 16 točk te deklaracije:

1. MIGRACIJE SO BILE VEDNO IZVOR BOGASTVA IN TRAJNOSTNEGA RAZVOJA,

2. PODPISNICE MORAJO ZAŠČITITI SVOBODO GOVORA IN “RASISTIČNIM” MEDIJEM OMEJITI FINANCIRANJE

3. ZDRAVNIKI IN CARINIKI NAJ SE DO MIGRANTOV OBNAŠAJO GLEDE NA NJIHOV SPOL IN KULTURNO POREKLO

4. OTROKOM NAJ SE SAMODEJNO PODELI DRŽAVLJANSTVO DRŽAVE, KJER SO ROJENI

5. SANKCIJE PROTI MIGRANTOM NAJ SE UKINEJO

6. PRAVICA MIGRANTOV DO POSEDOVANJA DOKUMENTOV

7. PREPOVED ZLOČINOV IZ SOVRAŠTVA

8. SVOBODNO GIBANJE MIGRANTOV IN LIBERALIZACIJA VIZUMSKEGA REŽIMA

9. “KOORDINIRANA KONTROLA MEJ” NAJ OMOGOČA NJIHOV “VAREN PREHOD”

10. FINANCIRANJE “PODJETNIŠTVA” MIGRANTOM

11. MEDSEBOJNO PRIZNAVANJE TUJIH KVALIFIKACIJ

12. DELAVCI MIGRANTI SO UPRAVIČENI DO SOCIALNE ZAŠČITE

13. PREPREČEVANJE “POLARIZACIJE” IN KREPITEV OZAVEŠČENOSTI PREBIVALCEV

14. POZIVANJE K POZITIVNIM UČINKOM IN DOPRINOSOM MIGRACIJ

15. ZDRUŽEVANJE DRUŽIN MIGRANTOV

Migracije niso človekova pravica, še manj nezakonit vstop v državo in migrantski preužitek na račun slovenskih davkoplačevalcev. Zato bi bilo nujno podpis globalnega sporazuma o migracijah zavrniti. ZDA in Rusija sta to že storili, v naši soseščini so enako storile vse naše države sosede: Avstrija, Madžarska Hrvaška in Italija. Prav tako sta to storile tudi Češka in Poljska. Kljub mnogim argumentom o škodljivosti sporazuma za Slovenijo, tega neomajno podpirajo stranke LMŠ, SMC, SD, DeSUS, SAB in Levica.

vir: nova24.tv

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.