Je Golobov minister “biznisiral” v davčni oazi in zalagal skrajno levi medij?

Robert Golob, parodija, slika: Demokracija

Naj levičarji še tako skušajo prikriti finančno “biznisiranje” svojih medijev, slej, kot prej vse pride na dan. Tudi sporno “biznisiranje” finančnega ministra Golobove vlade, za potrebe skrajno levičarskega portala Necenzurirano.


Kot ekskluzivno piše portal Nova24TV, naj bi podjetje Brio, ki je v 100-odstotni lasti finančnega ministra Klemna Boštjančiča, leta 2015 nakazalo skoraj 31 tisoč evrov na transakcijski račun družbe, registrirane v srednjeameriški državi Belize, ki je poznana po tem, da je davčna oaza. Še več, poslovni naslov družbe, na katero je bil prenesen denar, je znana levičarska lokacija.

Finančni minister je 100-odstotni lastnik podjetja Brio svetovalni center d. o. o. Podjetje je bilo doslej znano kot eno izmed sponzorskih podjetij medija Necenzurirano preko družbe SEEM M. & C, ki ga je leta 2017 ustanovila nekdanja novinarka omenjenega portala in nekdanja generalna sekretarka Gibanja Svoboda Vesna Vuković. Podjetje Brio je na račun omenjenega podjetja pred državnozborskimi volitvami nakazalo 34 tisoč evrov. SEEM M. & C, ki se je kasneje preimenoval v KCA poslovno svetovanje, danes pa ne obstaja več.

Je  pa spletni uporabnik na socialnem omrežju X, razkril nove tudi informacije o poslovanju podjetja, ki meče še daljšo senco. Podjetje je namreč v začetku leta 2015 nakazalo 30.940 tisoč evrov na naslov družbe, registrirane v srednjeameriški državi, znani, kot davčna oaza – Belize. Podatki so dosegljivi na poslovni bazi Company Wall. In zanimivo v poslovnem registru Belizeja podjetja sploh ni, saj se v tej državi lahko podeli anonimna registracija podjetij z omejeno odgovornostjo.

Kot je znano še noben levičar ni delal zastonj, tako tudi “novinarji” portala Necenzurirano ne?

 

 

VREME

Maribor
delno oblačno
67%
1.5km/h
40%
27°C
29°
26°
28°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.