..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Je Kosova odstopila, ker so jo razkrili, da je sodelovala z UDBO?

Marta Kos (številka sodelavca UDBE), slika tweeter

Marta Kos je včeraj izstopila iz tekme za predsednico Slovenije. V stilu Marjana Šarca je vrgla puško v koruzo. Je to levičarska stalnica?

V Gibanju svoboda pri kandidatki za predsednico države niso bili najbolj srečne roke. Nad njeno kandidaturo naj nebi bil najbolj navdušen niti Robert Golob še manj pa Urška Klakočar Zupančič, predsednica državnega zbora, ki naj bi bila s Kosovo na bojni nogi.

Sicer pa, če se že govori, da je laž nesmrtna duša levičarjev, se je to izkazalo prav pri Marti Kos. Na naše konkretno vprašanje, ali je v mladosti sodelovala z UDBO odgovorila: Nikoli nisem bila sodelavka tajnih služb. V času SFRJ sem bila otrok, dijakinja in študentka. S spiski sodelavcev SDV in Udbe, katerih avtentičnost je popolnoma nekredibilna, se v Sloveniji največ ukvarjajo prav nekdanji sodelavci teh služb. To počnejo z namenom diskreditacije,”   

Novinar Bojan Požar je namreč na svojem portalu Požareport razkril, kaj  Marta Kos, kot tudi njena brata počela za UDBO. Kot konfidentka UDBE, naj bi Kosova delala tudi med svojim bivanjem v Nemčiji, v mestu Köln, na radijski postaji Deutsche Welle, kamor se je po lastnih navedbah preselila dva meseca po padcu Berlinskega zidu (novembra 1989). Viri pravijo, da naj bi jo imel na zvezi uslužbenec (inšpektor) SDV Stojan Celin, ki naj bi ga tudi na Koroškem poznali kot znanega udbovca. Kosova naj bi mu informacije iz Nemčije pošiljala po pošti, prek svoje znanke oziroma prijateljice, soplavalke, pisma za Celina, ki jih soplavalka ni smela odpreti, pa naj bi bila označene z dvema črticama, na kuverti, levo zgoraj. Zaradi številnih pisem Celinu, ki naj bi mu jih prijateljica Marte Kos, po dogovoru z Marto, osebno dostavljala.

Čeprav Marta Kos ob odstopu od kandidature zagotavlja, da ostaja podpredsednica Gibanja Svoboda (čeprav bo fizično živela v Švici), je to novo sprenevedanje, saj se njena zgodba tudi pri Golobu, in sploh zgodba Kosov kot posebne frakcije znotraj Gibanja Svobode, zelo verjetno hitro potaplja, piše Bojan Požar.

Kako je Robert Golob še pred sedmimi dnevi hvalil Marto Kos, pa si poglejte v spodnjem videu.

Baje naj bi bila Kosova po objavi dokumentov in razkritju kaj je delala za UDBO, šokirana. Verjetno je še vedno mislila da smo v času Jugoslavije, kjer je bilo njeno delo lahko tajno.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
52%
1km/h
0%
6°C
9°
5°
8°
Wed
4°
Thu
8°
Fri
8°
Sat
7°
Sun

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.