Kako je Roman Uranjek za izživljanje seksualnih fantazij našel Dušana Smodeja

Roman Uranjek. Slika MG Ljubljana

Novinarka, urednica in pisateljica je na spletni strani medija Reporter objavila daljši zapis, v katerem opisuje domnevno spolno predatorstvo Romana Uranjeka.

Maja Megla je v daljšem zapisu razkrila, da je bila leta 1986 partnerica sedaj že umrlega Romana Uranjeka, a zveza ni trajala dolgo, samo en mesec. Po njenih besedah sta se razšla, ko jo je želel prvič pripraviti do “deviantnega spolnega odnosa”. Uranjek je bil, piše Megla, že v osemdesetih letih prejšnjega stoletja v njegovi družbi sicer znan po več kot nespoštljivem odnosu do žensk, a so mu vsi gledali skozi prste, saj je bilo tovrstno početje takrat tolerirano.


Z Romanom sva postala par jeseni leta 1986. Odnos je trajal mesec dni do prvega poskusa ponižujočega, deviantnega spolnega odnosa. O njem ne želim javno govoriti, lahko pa ga, če bo potrebno, opišem policiji ali tožilcu. Najin odnos sem takoj prekinila. Zaradi tesnega druženja z Laibachi sva za tem več kot deset let ostala v bližini eden drugega. Mnogokrat me je v tem času nagovoril, kako nedorasel je bil nekdaj. Dajal mi je vtis, da je šlo za pubertetne neumnosti, da se je spremenil in dozorel.


Roman je ženske javno otipaval in na očeh vseh nadlegoval. Najpogostejše reakcije so bile: ‘Ah, naš Romanček!’ Na desetine, morda stotine žensk in moških smo/ste bili temu priča v javnosti! Spolno nasilje je izvajal tudi malce bolj skrito, ženskam v usta potisnil jezik, se ob žensko podrgnil z nabreklim udom, jo zagrabil za joške, šlatal po riti in za mednožje. Govorim o tistem, kar sem sama doživela in videla zadnjih trideset in več let, in kar so izkusile ženske, ki jih dobro poznam. Ker je bil slaven, se mu je gledalo skozi prste. Je pričevanje za Reporter podala Maja Megla.


Uranjek, naj bi se na glas junačil, kako med seksom ščije po ženskah.  Ob drugi priliki se je napihoval, da ima vsak vikend seks z drugo žensko. Vsaka deseta pade,


Maja dodaja, da je Roman Uranjek prav v Dušanu Smodeju našel idealnega družabnika, človeka iz sveta vizualne umetnosti z deviantnimi nagnjenji. Skupaj sta lahko izživljala svoje temačne perverznosti. Nekaj deklet je gotovo privolilo v obscene spolne prakse in so bile zato konsenzualne. Drugim se je med spolnim odnosom deviacija zgodila.

Škoda je le, ker so nekateri kulturniki in politiki na levi ob imenih Roman Uranjek in Dušan Smodej izgubili spomin.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
95%
2.1km/h
100%
10°C
11°
9°
10°
Thu
10°
Fri
12°
Sat
12°
Sun
11°
Mon

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA