Je Lebnova stranka, še eno levo in zeleno “nategovalo”?

Jure-leben
slika: Škandal24

Na digitalnem kongresu ustanovljena Stranka zelenih dejanj (Z.DEJ) pod vodstvom (najslabšega) nekdanjega okoljskega ministra v Šarčevi vladi.

Leben ustanovil (levo) zeleno stranko

Leben, sicer eden od ustanoviteljev SMC, je po začasnem umiku iz politične javnosti stopil na samostojno pot, s svojo stranko pa, kot je povedal, zasleduje ravnovesje med  razvojem in ohranjanjem okolja. V svojem nagovoru je izrazil zavzemanje za svobodo, demokracijo, strpnost in spoštovanje. “Živimo v času, ki je onkraj dvoma neprizanesljiv nekdaj svetim in nedotakljivim postulatom moderne države, času, ki je na preizkušnjo postavil naše temeljne vrednote in zasejal dvom v iskrenost in trdnost naših medsebojnih odnosov,” meni, in poziva k menjavi generacij v politiki. Piše Domovina.je

Sicer pa Leben, ki naj bi bil “zelena” stranka nebi sodeloval z zeleno stranko Andreja Čuša, ker naj nebi delila niti istih življenjskih vrednot niti pogleda na politiko. “Ne strinjam se s politiko zastrahovanja, kratenja človekovih pravic, pritiskov na medijsko svobodo,” je dejal Leban, Janši pa dejal: “Gospod Janša, hvala lepa, novi ljudje smo pripravljeni.”

Sicer pa smo pri tem “novem človeku” že videli kako izgleda njegovo ministrovanje in zamislite si, kako bi izgledalo šele predsednikovanje vladi? Ni dovolj da si samo zagnan in da ti levi mediji delajo reklamo, potrebno je še marsikaj drugega.

Predvsem pa (izključevalni) Leben, ambicije in želje so eno, a preseči parlamentarni prag ob gneči na levi, pa povsem nekaj drugega. Zato ne bomo zapisali niti srečno.

P.M.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
87%
2.6km/h
75%
6°C
9°
5°
5°
Mon
2°
Tue
2°
Wed
2°
Thu
3°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA