Je ministrica za kmetijstvo grozila kmetom zaradi protesta?

kmečki punt. zajem slike N1, slika je simbolna

V javnosti je zaokrožila informacija, da naj bi Šinkova tistim, ki so zaposleni na kmetijsko-gozdarskih zavodih in se ob službi ukvarjajo tudi s kmetovanjem, zagrozila, da se ne smejo s traktorji pridružiti protestom kmetov.


KGZS naj bi njihove delodajalce, če bodo stavkali kaznovala na način, da za njihovo delovanje več ne bo v večini zagotovljen proračunski denar, pač pa si ga bodo ti morali prislužiti na trgu. Pojavila se je tudi vest, da naj bi ministrica Irena Šinko poskrbela, da članstvo v KGZS poslej več ne bi bilo obvezno. Tako zbornični prispevek po novem ne bi plačevali vsi glede na katastrski dohodek kmetije, pač pa le tisti, ki bi v tem videli smisel. Piše Kmečki glas.

Grožnje ministrica so na  kmetijskem ministrstvu odločno zanikali.  Ministrica se je na dan protestov udeležila predstavitve zahtev kmetov ob robu protestov, kjer jim je prisluhnila in jih podprla, kjerkoli bo lahko v okviru svojih pristojnosti to storila.  V S KGZS pravijo, da z domnevnimi grožnjami ministrice niso seznanjeni, zato jih tudi ne morejo komentirati. So pa za Kmečki glas poudarili, da je poslanstvo Zbornice kot največje nevladne kmetijske organizacije zastopanje javnega interesa, interesov panoge in njihovih članov za zagotavljanje razvoja kmetijstva, gozdarstva in podeželja ter zdravega okolja in zdrave varne hrane za celotno prebivalstvo.

Ministrici in vladajoči eliti pa kmetje polagajo na srce le to- NE podcenjujte kmetov!

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
93%
1km/h
15%
13°C
15°
13°
12°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.