Policija, policiste,policija vnukinja

Policija v primeru najdbe delov človeškega okostja, ki so jih v soboto našli pri prenovi stanovanja v stanovanjskem bloku na Klemenčičevi ulici 11 v novomeškem Bršljinu, izvaja okrepljeno kriminalistično preiskavo, ugotavlja okoliščine in zbira obvestila.

V stari peči našli lobanjo dekleta

Na Policijski upravi (PU) Novo mesto so potrdili, da je občan pri prenovi keramične peči naletel na ostanke človeške lobanje oz. lobanjskih kosti. Neuradno gre za otroško lobanjo.  Gre sicer za stanovanjski blok, zgrajen v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Preiskovalci pa morajo med drugim ugotoviti, kdaj so omenjeno lobanjo zazidali v peč. Potrdili so tudi, da je kosti v peči prvotno odkril občan, policijo pa so o najdbi obvestili v soboto dopoldne, so še povedali na PU Novo mesto.
Blok, kjer so našli človeške kosti / slika: Škandal24

Je lobanja pripadala 11-letni Maji?

V informativni oddaji na Planet TV so špekulirali, da bi lahko šlo za pogrešano Majo Vojvodo, ki edina ustreza starosti na seznamu pogrešanih oseb slovenske policije. Maja se je v petek, 16. maja 1986, z dvema dečkoma igrala v prvem nadstropju stolpnice na Kuzmičevi 5 v Ljubljani, kjer je živela z mamo Marinko, očetom Darkom in mlajšim bratom Alešem. Ko so se trije otroci prenehali igrati, bilo je okoli šeste ure zvečer, je odšla pred stolpnico pogledat, kje je njen petletni bratec, ki je takrat obiskoval vrtec ob stari bežigrajski knjižnici. Ker brata ni opazila, je zavila za blok in izginila.

Majin oče Darko Vojvoda je do svoje smrti do pred nekaj leti živel v veri, da je njegova hčerka živa, da jo bo nekoč stisnil v svoj objem. V času, ko je izginila, je bil v stanovanju, prav tako tudi Majin brat. Darko se je slabo uro pred Majinim izginotjem vrnil z orožnih vaj. Okoli sedmih, ko se je domov vrnila še mati, manj kot eno uro po tem, ko so Majo zadnjič videli, sta jo začela iskati. Pregledala sta stolpnico, okolico, govorila s sosedi, prijatelji, znanimi in neznanimi, ob osmih zvečer pa sta obvestila policijo. Za Majo se je takrat izgubila vsaka sled. Piše Škandal24

Komu v resnici pripada lobanja zaenkrat lahko le ugibamo. Forenzična preiskava pa bo dala prave podatke.

PM