Aleš Hojs
Aleš Hojs, slika: Regional Obala

Po neuspešni konstruktivni nezaupnici, ko Erjavcu ni uspelo zbrati dovolj glasov, da bi zamenjal vlado Janeza Janše, je Jože P. Damijan napovedal ustanavljanje nove stranke, pri tem pa povedal, kaj si misli o poslancih v slovenskem hramu demokracije. No Aleš Hojs, mi ni ostal dolžan.

Aleš Hojs povedal Jožetu P. Damijanu, kar mu gre

Kot je povedal Jože P. Damijan, “Ne ustanavljam stranke, ampak vsebinsko platformo, na kateri bo nastala nova stranka. Moja analiza po nezaupnici je pokazala, da v levi sredini ni dovolj sodelovanja in je preveč strank. Ni mogoče sestaviti delujoče koalicije, zato je potrebna konsolidacija. Sredinske stranke pri nas so brez vsebine. Poglejte SMC, LMŠ, SAB, to so stranke brez vsebine.” je dejal Damijan za eno izmed TV oddaj. Napovedal je nov obraz, a ni povsem odpisal tudi kakšnega starega.

ŽALJIVI TVIT

Se je pa na Damijanovo izjavo odzval minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki ga je spomnil, kaj je Damijan zapisal o nekdanji kmetijski ministrici in predsednici Desusa: “Kot pravimo na Štajerskem: šla bo kot k*** s plesa, ko je Janez Janša ne bo več potreboval. In to bo ob prvem glasovanju v parlamentu, ko DeSUS ne bo več zagotovil glasov. Vsem je to jasno, razen njej.”

Hojs pa Damijanu ni ostal dolžan, tako mu je nalil čistega vina: “Jože P. Damijan. P kot primitivec, kot je ob njegovih opazkah o kurbah s plesa že zapisala Aleksandra Pivec, v Studio City z novim presežkom. Povedal je, da v parlamentu sedijo pol pismeni poslanci, ki so odločali o konstruktivni nezaupnici. Primitivec je bila zanj še blaga in mila opazka,” je zapisal Hojs.

No kot k…. s plesa, sta sedaj odšla dva, najprej Jože P. Damijan in za tem Karel Erjavec, le kdo bo naslednji?

PM