Je nekdanji vodja volilnega štaba Danila Türka, spolno nadlegoval študentke?

slika: utrip-ljubljane

Na ljubljanski Filozofski fakulteti naj bi se dogajala prava drama, zaradi izrednega profesorja Igorja Pribaca, ki (zaenkrat) ostaja brez ponovne habilitacije v izrednega profesorja, zaradi očitkov (oziroma sumov) spolnega nadlegovanja, piše Požareport.

Pribac otipaval študentke?

Senat Filozofske fakultete je predlog za ponovno izvolitev Igorja Pribaca za izrednega profesorja formalno zavrnil na seji 21. oktobra. Po informacijah Požareporta, naj bi Pribac sicer padel zaradi študentskega mnenja na senatu FF, ki naj bi vsebovalo tudi očitke o spolnem nadlegovanju. To naj bi se dogajalo že od leta 2013, Pribac pa naj bi študentke med drugim otipaval med nogami, celo med izpiti. Pribac naj bi se, tako pravijo viri Požareporta , branil s pojasnili, da je to običajno v krajih, od koder prihaja (po javno dostopnih podatkih je Pribac rojen v Kopru), na Filozofski fakulteti pa naj bi pri reševanju profesorja Pribaca razmišljali o celo možnosti, da bi bil pri njegovih izpitih zraven še en profesor, da se Pribac ne bi znova spozabil?!

Toliko o “zaupanja vrednih” ljudeh. Gre namreč za človeka, ki je bil nekoč celo vodja volilnega štaba nekdanjega predsednika države Danila Türka. Sicer je Pribac tudi tisti profesor, ki je še nerojene otroke imenoval za “skupke celic” primerljive z “izpuljeno dlako”.

PM

VREME

Maribor
pretežno oblačno
56%
1km/h
75%
21°C
22°
20°
18°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.