Je podpredsednica DZ Nataša Sukić, storila kaznivo dejanje?

Ilegalni migrant priklenjen z Natašo Sukić, zajem slike TV Slovenija

Člani iniciative prosilcev za azil in podpornih organizacij so ob napovedanem vračanju dveh prosilcev za azil na Hrvaško zahtevali, da vlada to prepreči. 

Prosilca za azil Ghislain Murinzi in Youssef Elalaoui sta bila v četrtek obveščena, da ju bodo slovenski organi vrnili na Hrvaško. Odločba je bila včeraj pravnomočna in migranta bi policisti morali vrniti na Hrvaško. A se to, ni zgodilo. Čeprav bi se moralo. Ravno nespoštovanje odločb, oziroma preprečitev izvršitve uradnega dejanja, je očitno tisto, kar ne velja za Slovence, očitno tujci s tem nimajo težav.

Poslanka Levice Nataša Sukič, ki je celo predsednica Državnega zbora, pa se je v podporo prosilcema za azil, ki ju čaka vračilo, nanj kar priklenila. Poudarila je, da je svoboda ena sama in nedeljiva in mora tako veljati za vse, še posebej pa za najranljivejše skupine, kot so prosilci za azil. A očitno si ona zakon razlaga po svoje. Preprečitev izvršitve uradnega dejanja uradni osebi je namreč kaznivo dejanje. 302 člen kazenskega zakonika namreč pravi: “Kdor s silo ali z grožnjo, da bo neposredno uporabil silo, prepreči uradni osebi uradno dejanje, ki ga je nameravala opraviti v okviru svojih pravic, ali jo na enak način prisili, da opravi uradno dejanje, se kaznuje z zaporom do dveh let.”

Očitno so Slovenci v svoji državi, drugorazredni državljani?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.