Je to konec prodaje električnih vozil?

Foto: Rathaphon Nanthapreecha
V zvezni državi Wyoming se trenutno odvija intenzivna razprava o električnih avtomobilih, ki niso najbolj všeč oblastnikom.

Električna vozila se v zadnjem času vse bolj uveljavljajo kot alternativa klasičnim vozilom z notranjim izgorevanjem. S svojim nižjim emisijskim profilom in nižjimi stroški eksploatacije, električna vozila veljajo za bolj okolju prijazno možnost za prevoz. Prednosti električnih vozil vključujejo tudi nižje stroške energije in nižje stroške vzdrževanja. Vendar pa se še vedno soočajo z nekaterimi izzivi, kot so omejena dostopnost polnilnih postaj in manjša dosegljivost v primerjavi z bencinskimi vozili. V zadnjem času se v različnih državah pojavljajo različni ukrepi, ki spodbujajo razvoj in uporabo električnih vozil, kot so subvencije, davčne olajšave in prepovedi prodaje vozil z notranjim izgorevanjem.

Predstavnik senator Jim Anderson je predstavil nov zakon, ki bi od leta 2035 spodbujal kupce, da ne kupujejo vozil na električni pogon. Namen zakona ni bil popolnoma prepovedati prodaje teh vozil, temveč spodbujati kupce k drugim možnostim. Ta zakon bi sledil primerom držav Kalifornija in New York, ki sta že prepovedali prodajo vozil s klasičnimi termičnimi motorji. Senator Anderson je navedel, da je naftna industrija v ZDA še vedno močan igralec in v tej industriji se obrača veliko denarja, zvezna država Wyoming pa ima veliko črpališč nafte in plina. Ob predstavitvi zakona je senator Anderson dejal: “Če vam niso všeč naši naftni avtomobili, nam niso všeč vaši električni avtomobili.”

Povzeto: avtomanija.com

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
51%
1.5km/h
75%
-0°C
1°
-2°
-2°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-3°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA