Ptujska sramota. Letošnji slovenski karneval z srbsko narodno divo

Ceca v porušenem Vukovarju

Vsa Slovenija bo tudi letos spremljala največji karneval v Sloveniji in tudi kurenti se že pripravljajo nanj. Slovenski prazn ik bi lahko dejali, če nam nebi organizatorji ponudili kar srbsko narodno glasbo s Ceco.

Ta članek bi zares sodil v rubriko, “saj ni res, pa je.” Največji slovenski pustni karneval, ki se bo tudi letos odvijal na Ptuju bo v znamenju srbske turbo folk dive Cece. Kot bi se delali norca iz ljudi in razvrednotili pomen slovenstva v samem karnevalu.

S koncertom srbske turbo folk pevke Svetlane Ražnatović, znane tudi kot Ceca, bodo torej letos na Ptuju začeli kurentovanje, ki velja za tradicionalno slovensko prireditev. Ceca je znana tudi kot vdova nacionalističnega paravojaškega vodje in kriminalca Željka Ražnatovića-Arkana. Arkan je bil v prejšnjem sistemu udbovec in nekaj časa varnostnik Staneta Dolanca.  Piše spletni časopis.

Kdo je odgovoren za to sramoto, ki bo na tradicionalni slovenski prireditvi na Ptuju? kot vermo je bila na Ptuju že drugič zapored lani izvoljena kandidatka socialnih demokratov Nada Gajšek, so se nedavno poklonili nekdanjemu šefu Udbe in jugoslovanskemu komunističnemu funkcionarju Janezu Zemljariču. Zemljariču, ki se je sicer rodil na Ptuju, je vlada Roberta Goloba odredila celo pokop z vojaškimi častmi, ki ga država v preteklosti ni namenila Jožetu Pučniku. Na zadnjih lokalnih volitvah je Gajškovo v prvem krogu volilo 64 odstotkov volivcev, s čemer je krepko prehitela “zelenega” Andreja Čuša, ki je pristal na drugem mestu z dobrimi 16 odstotki.

Le kam gredo ti rdeči časi Ptuja, ko na tradicionalno slovenski prireditvi poje srbrska turbo folk diva Ceca? Kaj ni to za samo mesto Ptuj, kot za tradicionalno slovensko prireditev to ena velika sramota, kot da v Sloveniji ni dovolj kvalitetnih in dobrih glasbenikov, ki bi na takih tradicionalno-slovenskih prireditvah morali imeti prednost?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.