Je to nova laž Dominike Švarc Pipan? “Bila sem tožilka v procesu proti Karadžiču!”

Zoran Jankovič in Dominika Švarc Pipan v objemu, slika twitter

[vc_row][vc_column][vc_column_text]V teh dnevih se spominjamo Srebrenice. Nesrečnega kraja v Bosni, ki je znan po številnih pokolih. Med vojno v BiH v 90. letih 20. stoletja je bila Srebrenica bošnjaška enklava oz. varovano območje ZN-a, kamor se je zateklo skoraj 30.000 Muslimanov. V mesto so 9. julija 1995 vdrli srbski vojaki, 11. julija pa se je zgodil pokol več kot 8.000 Muslimanov.


In ravno Srebrenice so se spominjali tudi taki, kateri so nekoč celo branili klavce takega početja. Radovana Karadžića in Momčila Krajišnika. Ena takih je tudi pravosodna ministrica Slovenije Dominika Švarc Pipan, ki očitno svoje dejanje želi pomesti pod preprogo. Nič ni narobe, če je bila to takrat njena služba, a zanikanje dejstev, oziroma laganje pa je povsem nekaj drugega.

Tako je na družbenem omrežju facebook zapisal Milan Videtič: “Obstajata dva Slovenca, zaradi katerih nas mora, kod narod, biti pošteno sram! Prvi, #FrancKos, ki je aktivno sodeloval pri pobijanju nedolžnih ljudi! In druga, aktualna ministrica #VladaRS, #DominikaŠvarcPipan, ki je v teh dneh ponovno izgubila spomin o svoji vlogi. Celo več…preberite njej zapis. Btw…Franc Kos se je v nekem zapisu vsaj pokesal za svoje početje. Kdorkoli je obiskal nesrečni kraj, mu danes misli uhajajo k tem ljudem. Hrabrim še živim svojcem in brutalno pobitim, pometanim v jame!”

Na objavo se je odzvala “Špela” in ministrico Dominiko Švarc Pipan, vprašala, če ni ravno ona enega od krivcev za pokol v Srebrenici zagovarjala. Ta pa ji je hladnokrvno odgovorila, da je bila tožilka in da ni treba vedno verjeti, kar drugi natolcujejo.

Za Dominiko je to natolcevanje, resnica pa povsem drugačna. Kot je že pred nekaj leti zapisal Bojan Požar: “Dominika Švarc Pipan namreč slovi po tem, da je po končanem pripravništvu na tožilstvu v Haagu pristala v odvetniški pisarni, ki je pred haaškim sodiščem za vojne zločine v bivši Jugoslaviji branila srbska klavca Radovana Karadžića in Momčila Krajišnika.”!”[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Vsaj ministrica za pravosodje bi lahko poznala razliko med tožilstvom in obrambo![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

VREME

Maribor
oblačno
73%
1km/h
100%
9°C
12°
7°
8°
Thu
2°
Fri
5°
Sat
9°
Sun
10°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.