Je v.d. direktorja televizije Andraž Pöschl kršil že na začetku zakon o medijih?

Andraž Pöschl, slika TV Slovenija

Nova oblast na TV Slovenija, je že začela svojo politiko po meri, levičarskega diktaka? Tako bi lahko razumeli odpoved prenosa shoda upokojencev, ki bo 6. septembra.


Prva naloga, ki jo je dobil na vrat na nos imenovani vršilec dolžnosti direktorja televizije Andraž Pöschl, je bila, da takoj onemogoči prenos protestov, ki jih proti vladi prihodnji teden organizira Pavel Rupar. Da prenosa ne sme biti, je takoj ukazal vršilec dolžnosti direktorja televizije, piše Spletni časopis,

Informativni program bo, tako raznovrstna zborovanja in shode glede na uredniško presojo in v prepletu s programskimi in poklicnimi standardi novinarsko spremljal in o tem poročal le v dnevni-informativnih oddajah. Programsko-produkcijski načrt za leto 2023 tako ne predvideva neposrednih prenosov shodov. Nobenih? Bomo videli, kaj bo TV Slovenija storila, če bi se zamenjala vlada in bi na ulicah spet razgrajali levičarski kolesarski huligani.

Je pa zanimivo, če je Poschl res neposredne prenose protestov proti vladni politiki Ruparja prihodnji teden, prepovedal mimo uredništva na lastno roko? S tem je namreč kršil zakon o medijih, ki določa avtonomijo uredništva pred zunanjimi posegi.

No, sedanji vršilec dolžnosti direktorja je navajen, da dela bolj po svoje. Spomnimo, da je prav on omogočil, da se je leva aktivistka Svetlana Makarovič znašla na odru po uradnem koncu neposrednega prenosa državne proslave. Se na TV Slovenija sploh ve, kdo pije in kdo plača?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.