Jelinčič nad vlado, zaradi zakona, o pravicah pripadnikov SFRJ: “Kva je levičarski ritolizniki?”

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Poslanci Državnega zbora,  prihodnji teden obravnavali predlog zakona o uresničevanju kulturnih pravic pripadnikov narodnih skupnosti nekdanje SFRJ. 

Sprejetje predloga zakona o uresničevanju kulturnih pravic pripadnikov narodnih skupnosti nekdanje SFRJ je v interesu vseh, saj krepi spoštovanje človekovih pravic in zagotavlja enakopravno integriranost novih manjšin v družbo, svojo levičarsko agendo zagovarjajo, kje drugje, kot v Levici. Očitno iz pripadnikov drugih narodnosti črpajo svoje volivce. Slovencev je očitno zmanjkalo?


Vlada namreč predlaga največjo neumnost, kar si jo lahko izmisli. Predlaga, da bi Albancem, Bošnjakom, Črnogorcem, Hrvatom, Makedoncem in Srbom, ki živijo v Sloveniji, pripadale še posebne kulturne pravice. Med drugim “pravica do uporabe maternega jezika” in obveznost, da jim država v šolah zagotavlja možnost učenja materinščine. 

Kaj takega nima nobena država na svetu. Tujci, morajo spoštovati  jezik, kulturo, zakone in ostale zadeve, tiste države, kjer prebivajo. tudi znanje slovenskega jezika bi moralo biti za tujca nekaj samouevnega, da lahko v Sloveniji dobi delo, se izobražuje, ustvarja dom in družino. A naša vlada je očitno škodljiva za Slovence. Nas želijo iztrebiti?

slika je simbolna

Brez dlake na jeziku je predlog vlade komentiral Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je dejal (objavljamo nelektorirano):  »Kva je levičarski ritolizniki? Me prav zanima, kako boste prevedli vaše inštrukcije o lizanju riti v jezike srbskega, hrvbaškega, bosanskega, črnogorskega, albanskega naroda in tako naprej …Če ne drugi, vas bodo starši teh otrok, nabili na tisto, kar želite dobiti v rit. Jebite se …”[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]“Vsi, ki želijo živeti in delati v naši državi ter prispevati k naši skupni blaginji so DOBRODOŠLI, a pričakujemo, da se bodo naučili slovenskega jezika, sprejeli našo kulturo in običaje,” pa je na omrežje X, zapisal Matej Tonin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

.

VREME

Maribor
dež
86%
4.1km/h
100%
5°C
6°
4°
4°
Tue
2°
Wed
3°
Thu
2°
Fri
4°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.