Jenullov Glas ljudstva, sploh ni registriran, kljub temu je lani prejel 3 milijone evrov?

Jaša Jenull, slika Nova24TV

Med ljudmi je završalo. Jenullov Glas ljudstva sploh ni registrirano. Ne, kot društvo, ne, kot agencija ali politična stranka, ne kot zavod ali d.o.o.? Kako je lahko po tem takem prejelo lani nekaj več, kot 3 milijone evrov?

Davčni strokovnjak Ivan Simič, je v svojem spletnem zapisu izpostavil, da Glas ljudstva Jaše Jenulla & Co. sploh ni vpisan v Ajpesu. Tam je vpisana zgolj politična stranka dr. Gojka Staniča. Kot je še poudaril, nimajo odprtega bančnega računa in se za portal Nova24TV vprašal, koliko davkov plačajo?

Novinar in urednik Spletnega časopisa Peter Jančič je pred dnevi sicer razkril, da so entitete, združene v Glasu ljudstva, lani prejele 3.623.311 evrov. Pri tem ni jasno, kdo vse ga financira in kako je financiranje sploh mogoče, če entiteta ni prijavljena, denimo kot društvo. Prav tako bi bilo zanimivo vedeti, koliko davkov plača dotična iniciativa in ali je bil kakšen denar (denimo s strani vlade), nakazan tudi Jenullu osebno kot fizični osebi?

Zato preseneča Jenullov odgovor na vse to:  “Iniciativa Glas ljudstva ni prejela niti evra državnih sredstev in vlada tudi meni osebno absolutno ni nakazala nikakršnih sredstev. Vsaka objava, ki poskuša povezovati aktivnosti iniciative z rednimi financiranimi projekti, ki jih izvajajo nevladne organizacije, je namerna manipulacija in služi zgolj zavajanju “amorfne gmote” elitnih pisunov, hujskaških politikantov in njihovih uslužnih pribočnikov.”

Kam in komu je potemtakem država nakazala 3 milijone evrov?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.