slika je simbolična

Mladi nogometaši Jesenic so se vračali iz turnirja v Bosni in Hercegovini in v Slovenijo pretihotapili slepega potnika, migranta iz Palestine, ki se je skrival med rezervnim kolesom in motorjem njihovega avtobusa. Pišejo Slovenske novice.

Oče enega izmed otrok jeseniškega kluba, ki je skupaj s svojo partnerko odšel v BiH gledat svojega sina, pravi, da je šofer avtobusa pred odhodom nazaj v Slovenijo pregledal avtobus in pod njim našel tri migrante, ki jih je tudi pregnal. Še bolj zanimivo, ko je šofer avtobusa prišel na slovensko mejo in carinikom povedal za pripetljaj z migranti. Ti so avtobus temeljito pregledali pred vstopom v Slovenijo, a slepega potnika niso našli.

Očitno pa so ilegalnega migranta, ki se je nogometašem celo zahvalil, da je lahko ilegalno lahko prišel v Slovenijo, opazili šele na Jesenicah, po prihodu domov. Policisti so odkrili, da prihaja iz Palestine. Poklicali so tudi reševalno vozilo, ki je slepega potnika prepeljalo v jeseniško bolnišnico. Tako bo zdravljenje in nastanitev pri nas imel seveda brezplačno, saj je zahteval v Sloveniji Azil!

Pazite, kaj vse lahko najdete na avtobusu, če potujete v Bosno!

M.G.